Kalesija

Džeko i Pjanić propuštaju utakmice BiH protiv Luksemburga i Slovačke

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko i prvotimac Miralem Pjanić neće igrati za državni tim u predstojećim kvalifikacionim utakmicama protiv Luksemburga i Slovačke, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Naime, selektor Savo Milošević je, kako nam je i sam rekao, odlučio poštediti Džeku budući da su ove dvije utakmice praktično bez ikakvog imperativa kada je u pitanju plasman u grupi, dok je Pjanić povrijeđen.

Milošević je i ranije najavio da će predstojeća dva duela biti priprema za utakmice baraža za Evropsko prvenstvo koje će BiH igrati u martu naredne godine.

Selektor je zbog toga na spisak uvrstio i nekoliko novih imena koji bi trebali dobiti minutažu u susretima s Luksemburgom i Slovačkom.

“Nedostajat će nam Džeko i Pjanić u predstojeća dva meča. Kapiten je zamolio da ga poštedimo i dogovorili smo se da on propusti ove susrete. U utakmicama sa Luksemburgom i Slovačkom svakako želimo da isprobamo neke druge varijante i da se što bolje spremimo za baraž koji nas očekuje u martu. Pjanić će okupljanje propustiti zbog povrede aduktora”, oglasio se naknadno i Milošević.

Džeko i Pjanić će tako odmoriti predstojeći period i moći će se posvetiti klupskim obavezama, a Miralem dobiti i vrijeme da zaliječi lakšu povredu koju ima.

Okupljanje reprezentativaca očekuje se već u ponedjeljak.

Podsjetimo, BiH će 16. novembra igrati protiv Luksemburga u gostima, a tri dana kasnije u Zenici ćemo ugostiti Slovačku u posljednjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Ammar Muderizović prvi pilot u Evropi koji je hafiz Kur’ana

  Šta se slušalo 1977. godine: Jugotonova top lista od Nade Obrić do …

  Javni poziv pri zapošljavanju/samozapošljavanju povratnika u poljopr …

  Vlada TK sufinansira troškova smještaja djece u predškolskim ustano …

  Braća Kemal i Namik napustili posao i otvorili ugostiteljski objekat: …

  CLOSE
  CLOSE