Kalesija 17°

Dva trenera iz Kalesije u Odžaku trenirali 40 najperspektivinjih mladih odbojkaša i odbojkašica

Od 16. do 19. augusta u Odžaku je održan prvi omladinski kamp u organizaciji Odbojkaškog saveza Federacije Bosne i Hercegovine. Okupilo se 40-ak najperspektivnijih mladih igrača i igračica sa područja cijele Federacije BiH.


Tokom četverodnevnog rada u kampu održani su treninzi i teorijska predavanja. Kao predavači-treneri bili su angažovani: selektor ženske seniorske reprezentacije BiH Hamid Subašić, selektor muške kadetske reprezentacije BiH Ljubiša Ristić, igrač-trener šampiona BiH za odbojkaše OK „Kakanj“ Nenad Kovačević, trener ŽOK „Bosna“ iz Kalesije Rašid Tubić i nekadašnji igrač brojnih bh. i hrvatskih klubova Mladen Koturić.

 

Svi učesnici kampa puni su riječi hvale za boravak i rad u Odžaku. Predsjednik OS FBiH Sead Nazibegović prilikom obraćanja učesnicima kampa istakao je da je ovaj kamp veliki uspjeh za sve u OS FBiH, jer se o ovakvom kampu govori već godinama, a sada je napokon s riječi pređeno na djela.

OS FBiH će se potruditi da u narednim godinama kamp bude na još većem organizacionom nivou i da se uključi još veći broj perspektivnih igrača i igračica, jer se samo ulaganjem u mlade može napraviti kvalitativni iskorak u bh. odbojci.

 

tuzlarije.net

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Javni konkurs za prijem u radni odnos u JU BKC „Alija Izetbegović …

TRIK Kalesija: “Naš glas za ravnopravnije društvo”

Za “Marš mira” do sada prijavljeno oko 1.400 osoba, veliki broj m …

Obavještenje o povremenim prekidima vodosnabdijevanja

BK Živinice: U nedjelju biciklijada “CoolTura13”

CLOSE
CLOSE