Kalesija 19°

Duge kolone na nekim graničnim prelazima, čekanja duža od sat vremena

Auto-put-guzva-saobracaj-670x447Duge kolone vozila zabilježene su na graničnim prelazima Doljani u oba smjera i Prisika na izlazu, gdje se na prelazak granice čeka duže od sat. Svima onima koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj regiji preporučujemo korištenje graničnih prelaza Čepikuće i Ivanica, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, preporučujemo granične prelaze Bijača, Crveni Grm i Gabela Polje, gdje su zadržavanja znatno kraća.

Na sjeveru najveće gužve zabilježene su na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška gdje se trenutno na ulazu u našu zemlju čeka od 30 minuta do 1 sat. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

S obzirom na to da se i danas očekuje toplo vrijeme, zbog visokih dnevnih temperatura zraka, iz BiHAMKA-a apeluju na vozače da izbjegavaju vožnje na duže relacije tokom dana, a ukoliko ipak putuju preporučuju da prave češće pauze.

Posebno skrećemo pažnju svima koji koriste klima uređaj u vozilu, da nekoliko minuta prije kraja putovanja isključe klimu, kako bi se pripremili za izlazak iz vozila, navode iz BIHAMK-a.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Osamnaestogodišnjak iz Zenice preminuo od posljedica zaraze morbilama

Tomislav Cvitanušić uplatio članarinu u MIZ Srebrenica

Predstavljen bh. tim za Olimpijske igre u Parizu, Lana Pudar najveći …

Malonogometni turnir Šeher-Osmaci 30. i 31. jula

Šejlin recept za pitu buraniju

CLOSE
CLOSE