Kalesija 11°

Dodik ponudio Izetbegoviću da izbace Lagumdžiju iz vlasti, Izetbegović energično odbio ponudu!

Prije dva dana, Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH, javno je izrazio svoj optimizam da će uskoro biti konstituisana državna zakonodavna i izvršna vlast.
Razloge za optimizam sasvim sigurno nalazi u informacijama s kojima raspolaže.


S druge strane, “San” je saznao da je Bakir Izetbegović dobio ponudu Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a i predsjednika Republike Srpske.

Naime, Dodik je Izetbegoviću prenio da je spreman da se odmah formira Vijeće ministara BiH, ali pod uslovom da se iz nove državne vlasti izbaci SDP. Po njegovoj ponudi, novi državni ministri bi bili iz njegovog SNSD-a, HDZ-a, SDA. Dodao je da bi on lako riješio pitanje bošnjačkih stranaka u državnoj vlasti , jer bi lično odmah dogovorio sa Fahrudinom Radončićem i Harisom Silajdžićem da preuzemu određene državne funkcije.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović energično je odbio ovu Dodikovu ponudu i pozvao se na izborne rezultate SDP-a uz naglasak da se principi moraju poštovati.

Prema informacijama “Sana” iz Banjaluke, Dodik je bio bijesan zbog Izetbegovićeve odbijenice. Zajednička namjera Dodika, Dragana Čovića i Fahrudina Radončića nije eliminacija SDP-a jer računaju da bi u toj stranci našli određene partnere, nego likvidacija Zlatka Lagumdžije sa političke scene koji im je najveća prepreka u ostvarivanju cilja – podjeli BiH na tri dijela.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Pretresi na više lokacija, pronađena veća količina oružja i ekspl …

  Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

  Nakon jučerašnjeg ubistva u Lipnici oglasili se iz Tužilaštva TK

  Na području Kalesije u toku 2023. godine prijavljeno i evidentirano 1 …

  Naučite tkati ćilime sa Senadom Aščić

  CLOSE
  CLOSE