Kalesija 17°

Dobro se dobrim vraća: Vrijedna donacija za OŠ Tojšići, akcija “Djeca djeci” zapažena i od delegacije iz Njemačke

JU OŠ Tojšići je posjetila delegacija građevinske firme STH u Njemačkoj, a čiji su vlasnici turski državljani.

Pomenuta delegacija došla je u OŠ Tojšići s veoma lijepom i prijateljskom parolom koja je glasila ” DOBRO SE DOBRIM VRAĆA”.

Prilikom nedavno realizovane humanitarne akcije “Djeca-djeci” u kojoj su učestvovali i učenici pomenute škole, a s ciljem da se pomogne djeci Turske i Sirije, njihov doprinos zapazili su Kalesijsci koji rade u firmi STH, kao i njihovi vlasnici, koji su porijeklom iz Turske. Kao znak zahvalnosti za njihov doprinos akciji, delegacija iz Njemačke je uručila vrijednu donaciju za školu.

“Nekad je i skromna pomoć znak da stradali, bolesni, gladni, beskućnici nisu sami. Naši učenici su djeci koja su pogođena razornim zemljotresom uz skromne poklone poručili sljedeće “Mi smo djeca male evropske zemlje koja suosjećaju i osjećaju Vašu patnju, tugu, bol… ..Uvijek ćemo biti tu da vam pružimo nadu da dolazi bolje sutra, Naša srca prepuna topline i ljubavi kucaju za vas”, napisali su na zvaničnoj stranici škole.

Aktivnosti u sklopu projketa “Djeca djeci” bila je javno dostupna na stranici škole, pa su cijelu akciju propratitili i vlasnici firme u Njemačkoj. Tom prilikom školi je uručena skromna novčana donacija, kao i slatkiši za djecu.

Zasluge za njihov dolazak, kako su naveli iz škole, pripadaju Hamzaliji Fazliću, iz Hrasna Donjeg, nekadašnjem učeniku Huseinu Požegiću, nekadašnjem učeniku OŠ Rainci Gornji, koji su zaposleni kao inženjeri u pomenutoj građevinskoj firmi.

Prilikom realizacije posjete, gostima je upriličen topao i skroman prijem. Uz kombinaciju bosansko – turske kahve, i lijepe besjede druženje s gostima. Goste je dočekao pomoćnik direktora Nijaz Dukić i sekretar škole Amira Kulić.

Također, vlasnici firme i naši Kalesijci su novčanu donaciju uručili i OŠ Rainci Gornji, a učenike počastili slatkišima, a dogovorena je i saradnja u budućnosti.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Damir Džafić izabran za novog predsjednika Nogometnog saveza općine …

  Objavljen Javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći učenici …

  63-godišnja Zeničanka diplomantica na Odsjeku za arapski jezik i knj …

  Žena i dvoje djece pronađeni mrtvi u stanu muškarca koji se sinoć …

  Šesti memorijalni šahovski turnir „Ibrahim Huremović i Dževad Ik …

  CLOSE
  CLOSE