Kalesija 15°

Dobojske “Vojvode” divljale po mezarju u Gornjoj Kalesiji

Simpatizeri dobojske Sloge, prvoligaša u entitetskoj ligi RS, vraćajući se sa utakmice iz Zvornika divljali su po šehidskom mezarju u Gornjoj Kalesiji.

Saznajemo kako je se jedan od članova “Vojvoda” popeo na jarbol, odakle je skinuo zastavu Armije R BiH sa ljiljanima. Incident se dogodio oko 19:30 sati, a u prvi mah su se proširile informacije kako je oskrnavljeno i nekoliko nišana. No, preciznijih podataka za sada nema, jer je u toku kriminalistička obrada privedenih osoba.

Naime, nakon divljanja po šehidskom mezarju službenici PU Kalesija uhapsili su nekoliko članova “Vojvoda”. Od dežurne kantonalne tužiteljice saznali smo kako su privedena lica na ispitivanju, te da će odluka o daljem postupku biti donesena nakon što se policijski izvještaj dostavi Kantonalnom tužilaštvu.

Inače, ovo nije prvi incident “Vojvoda”. Prošle godine su divljali u Janji, najvećem bošnjačkom povratničkom mjestu. Uprava dobojske Sloge u nekoliko navrata se ograđivala od djelovanja ove navijačke grupe, ali su pojedini članovi “Vojvoda” nastavili sa svojim nacionalističkim i fašističkim divljanjima.

Sarajevo-x.com

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Sport spaja ljude, nacije i generacije: Košarkaši ugostili ekipe iz …

  Putevi u BiH: Zabranjen saobraćaj za vozila preko 5 tona na granično …

  Servisne informacije iz Živinica (16. 4. 2024.)

  Servisne informacije iz Kalesije (16. 4. 2024.)

  Pucnjava u Lukavcu, jedna osoba smrtno stradala

  CLOSE
  CLOSE