Kalesija

Dino Merlin: Ne glasajte za komšije!

Dino Merlin (48) bosanski predstavnik na Eurosongu u Diseldorfu posjetio je Skoplje, gdje se sreo sa makedonskim predstavnikom Vlatkom Ilievskim.
U okviru promotivne turneje i predstavljanja pjesme “Ljubav unazad” sa kojom će nastupiti u Njemačkoj, Merlin je poručio Makedoncima da ne glasaju za njegovu ili komšijske pjesme, već za onu koja im se najviše sviđa kako bi se izbjegao “politički momenat da jedni drugima dajemo glasove!”

On je otkrio da će u Diseldorfu nastupiti u prekrojenom sakou starom 12 godina, koji je jeftiniji nego košulja koju je nosio u Skoplju. Na pitanje zašto pjeva na engleskom, on kaže da šta god uradi ne valja, pogotovo u Bosni.

“Kad pjevam na francuskom, kažu što na francuskom, kad pjevam na arapskom, što na arapskom… Zato radim šta je meni ćejif, a pjesma “Ljubav unazad” je prva koju sam napisao na engleskom jeziku”, kaže Merlin, kome se najviše sviđa italijanska pjesma, mada misli da su ozbiljni favoriti Šveđani i Norvežani.

“Nisam mislio da ću poslije Jerusalima ikada ponovo ići na Eurosong, ali su me nagovorili. Radio sam na novom albumu, jedna pjesma je štrčala, bila je drugačija od ostalih, pa nisam znao šta ću sa njom. Onda me je moja ekipa nagovorila da ponovo uđem u priču oko Eurosonga. Ali, nisu me dugo nagovarali, jer nije teško “žabu u vodu natjerati”, pogotovo što taj festival gleda 150 miliona ljudi u svijetu”, priznaje Merlin. On vjeruje u pobjedu BiH mada plasman u Diseldorfu neće uticati na njegovu karijeru.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Pretresi na više lokacija, pronađena veća količina oružja i ekspl …

  Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

  Nakon jučerašnjeg ubistva u Lipnici oglasili se iz Tužilaštva TK

  Na području Kalesije u toku 2023. godine prijavljeno i evidentirano 1 …

  Naučite tkati ćilime sa Senadom Aščić

  CLOSE
  CLOSE