Kalesija

Darko Mitrović najbolji nogometaš općine Kalesija u seniorskoj kategoriji za 2023.godinu

U organizaciji Nogometnog saveza općine Kalesija upriličeno je Svečano proglašenje najboljih nogometaša i nogometnih ekipa općine Kalesija za 2023.godinu.

Podsjećanja radi, Nogometni savez općine Kalesija je uputio poziv svim klubovima da predlože najbolje u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, a žiri za izbor najboljih nogometaša i nogometnih ekipaje, na osnovu Pravilnika,  izbodovao sve prijedloge i Izvršnom odboru Nogometnog saveza općine Kalesija ponudio na usvajanje listu najboljih nogometaša i nogometnih ekipa za 2023.godinu.

Žiri za izbor najboljih nogometaša i nogometnih ekipa općine Kalesija za 2023. godinu je radio u sljedećem sastavu: Edin Lokmić, Asmir Alić, Rijad Alić, Nermin Spahić i Mirsad Zulić.  Manifestaciju proglašenja najboljih nogomeša i nogometnih ekipa općine Kalesija su podržali: Općina Kalesija i općinski načelnik, kao generalni pokrovitelj, BKC “Alija Izetbegović” Kalesija, kao tehnički partner i medijski pokrovitelji: Neon Televizija, Radio Feral, Nezavisni kalesijski portal, Infoplus i kalesijske novine.

Na pomenutoj manifestaciji proglašeni su najbolji pojedinci i ekipe, u svim kategorijama.

PJETLIĆI

Pojedinačno, za najboljeg pjetlića općine Kalesija u 2023.godini proglašen je Daris Poljaković (FK Bosna Kalesija)

Daris je član pretpionirske ekipe FK Bosna Kalesija koja se takmiči u kvalitetnoj ligi NSTK, čiji je jedan je od najboljih igrača.  

Najbolje rezultate u 2023.godini u kategoriji pjetlića, ekipno, ostvarili su mladi nogometaši iz FK BOSNA KALESIJA .

Ekipa pjetlića FK Bosna Kalesija je najmasovnija uzrasna ekipa FK na području općine Kalesija. Redovno nastupaju na turnirima širom Bosne i Hercegovine, u svojoj kategoriji, gdje predstavljaju općinu Kalesija u najboljem svjetlu. Osvajači su brojnih nagrada na turnirima. Radi se o veoma kvalitetnoj ekipi, koja će svoj kvalitet sigurno u budućnosti još više pokazati.    

PIONIRI

Žiri Nogometnog saveza općine Kalesija je za najboljeg pionira u 2023.godini izabrao Armin Ročevića (FK Bosna Kalesija)

Član je pionirske ekipe koja se takmiči u prvenstvu NSTK i kapiten je ekipe. Igrač je koji posjeduje ogroman nogometni talanat koji će u narednom periodu, sigurno, doći do izražaja u potpunosti.

U pionirskoj selekciji najuspješniji u 2023.godini, ekipno, bili su pionori FK Bosna Kalesija. Pionirska ekipa FK Bosna Kalesija se takmiči u kvalitetnoj lgi pionira NSTK i jedina je ekipa sa prostora općine Kalesija koja ima iligaško takmičenje. Radi se o veoma kvalietnoj ekipi št su pokazali kroz igru i takmičenje u pomenutoj ligi.  

KADETI

Pojedinačno, najbolji nogometaš u kadetskoj kategoriji na području općine Kalesija za 2023.godinu je Emir Musić (NK Rainci – Rainci Gornji)

Emir je član NK Rainci od 2016.godine, gdje je prošao sve selekcije u školi nogometa. Kapiten je kadetske selekcije, sa kojom je u sezoni 2022/2023 zauzeo treće mjesto u ligi. 

Ekipno najbolje rezultate u prošloj godini ostvarila je kadetska ekipa NK Rainci – Rainci Gornji.

Kadetska ekipa NK Rainci je u sezoni 2022/2023 osvojila treće mjesto u Omladinskoj ligi NSTK sa 10 pobjeda, 6 poraza i dva remija. Osim veoma uspješnog nastupa u ligi, ekipa ima i veoma značajnu ulogu u razvoju mladih nogometaša koji po izlasku iz kategorije kadeta stiču pravo nastupa u seniorskoj ekipi. U tekućoj sezoni, nakon 10 odigranih kola ekipa se nalazi na 3 mjestu na tabeli  sa ostvarenih 7 pobjeda, 2 poraza i jednim neriješenim rezultatom.

JUNIORI

Najbolji junior za 2023.godinu je Amar Mehanović (FK Bosna Kalesija).

Amar Mehanović je veoma perspektivan nogometaš koji je, raskošni talenat, odgovoran i naporan rad, pretvorio u zavidno nogometno umijeće i za kratko vrijeme izborio mjesto u početnoj postavi FK Bosna Kalesija, da bi već u ovoj sezoni, iako još uvijek nije punoljetan, bio izabran i za kapitena FK Bosna Kalesija. To je vjerujemo jedinstven primjer u Drugoj nogometnoj ligi FBiH “Sjever” i Amar je sigurno najmlađi kapiten ekipe među klubovima koji se takmiče u Federalnoj ligi.

POSEBNA PRIZNANJA

Izvršni odbor Nogometnog saveza općine Kalesija već nas je navikao na prijatna iznenađenja kada je u pitanju dodjela posebnih priznanja. Riječ je o pojedincima koji su svojim radom doprinijeli kvalitetnijem radu kluba ili Saveza i osobama koje svoje slobodno vrijeme, novac i energiju usmjeravaju u stvaranje što boljih uslova u nogometnim klubovima. Obično su to skromni ljudi koji ne žele naglašavati svoj rad i angažman i koji to ne rade zbog bilo kakve želje za priznanjima već zbog iskrenog i odgovornog pristupa prema nogometu.

Dobitinici posebnih priznanja su:

 • Senahid Pilavdžić, NK Rainci Rainci Gornji

Senahid Pilavdžić je već decenijama prisutan u organizaciji i radu NK Rainci. Uvijek je na raspolaganju svom klubu i svojim angažmanom daje ogroman doprinos u sveukupnoj organizaciji, trenažnom procesu i takmičenju svih kategorija u NK Rainci.

 • Hamdo Brđanović, FK Mladost 78  Vukovije Donje

Veoma vrijedan i odgovoran član Uprave FK Mladost 78 Vukovije Donje, koji svojim radom i zalaganjem u FK Mladost animira i ostale članove da se obezbijede što bolji uslovi u ovom klubu. Zahvaljujući, između ostalog, njegovom naporu danas teren i klupska infrastruktura u FK Mladost 78 Vukovije Donje mogu poslužiti za primjer brojnim klubovima.  

 • Jasmin Pašalić, NEON TV

Jasmin Pašalić je uposlenik NEON Televizije koji je uvijek na raspolaganju nogometnim klubovima i Savezu. Zahvaljući njemu nastale su brojne video reportaže i promocije klubova, na hiljade fotografija ali i animacija kojim se na kvalitetan način promovišu kalesijski nogometni klubovi. Paša se često odriče slobodnog vremena kako bi propratio sportski događaj ili pripremio prezentaciju određenog događaja što zahtjeva jako puno vremena i odricanja i sve to bez bilo kakve naknade.   

 • Nermin Spahić FK Spreča Rainci Donji

Nermin je jedan od onih koji svoju ljubav prema nogometu pokazuje dugi niz godina i jedan je od najzaslužnijih za opstojnost FK Spreča Rainci Donji. Zahvaljujući g-dinu Spahiću Spreča i dan danas ezistira, okuplja omladinu, al i one malo starije i sredini u kojoj živi daje nadu da se u vrlo skromnim uslovima, uz veliku želju i energiju, može raditi na okupljanju mladih i sačuvati symbol jedne sredine. Posebno treba naglasiti da visoka moralna načela prenosi na mlade što direktno utiče na njihov ispravan odnos prema sportu.  

 • Eldar Šahmanović FK Sloga Tojšići

Iako se void kao fiziotarapeut obavlja i administrativne poslove, pomaže u održavanju terena i svlačionica. Učestvuje u organizaciji svih utakmica FK Sloga Tojšići. Uz Slogu je od malih nogu, a veći angažman imao je u posljednje četiri godine. Bio je važan kotač u sezoni kada je Sloga osvojila prvo mjesto u Prvoj ligi TK i osigurala povratak u Drugu ligu FiH “Sjever”.    

 

 • Rešad Alić (FK Bijeljevac i FK Bosna Kalesija)

Rešad Alić je najzaslužniji što teren i klupska infrastruktura u FK Bijeljevac Miljanovci izgledaju preporođeno i veoma kvalitetno uređeno. Rešad je danonoćno radio na poboljšanju uslova u Bijeljevcu iako je vodio i senirski tim ovog kluba nalazio je dovoljno vremena da teren dovede na zavidan nivo. Svi koji prolaze kroz Miljanovce mogli su uporediti i vidjeti kako je nekada, a kako sada izgleda teren FK Bijeljevac Miljanovci. Svoj predan i odgovaran odnos, ljubav prema nogometu Rešad je nastavio i u FK Bosna Kalesija gdje trenutno obavlja poslove na održavanju terena. Poput igrališta Bijeljevca i travnjak FK Bosna Kalesija danas izgleda mnogo bolje. Pored rada na održavanju terena, Rešad Alić je radeći u Bijeljevcu i u Bosni uspostavio odličan odnos sa igračima kojima je uvijek spreman pružiti pomoć i svaki vid podrške.

TRENER I SPORTSKI RADNIK

Odlukom Žirija Nogometnog saveza općine Kalesija, najbolji trener za 2023.godinu je Nijaz Karić (FK Mladost Kikači)

Nijaz Karić je sa FK Mladost Kikači u sezoni 2022/2023 osvojio drugo mjesto u Drugoj nogometnoj ligi FBiH “Sjever”. Pod njegovim vodstvom Mladost je druga ekipa sa najviše postignutih golova u ligi, ukupno 87. Izborio je plasman u finale KUP-a TK. Vodeći Mladost trenutno se nalazi na šestom mjestu u Drugoj ligi FBiH “Sjever”, a izborio je i plasman u četvrtfinale KUP-a TK u tekućoj takmičarskoj sezoni. 

Najbolji nogometni radnik općine Kalesija za proteklu godinu je Sakib Hukić (FK Krušik Vukovije Gornje)

Sakib je dugi niz godina glavna poluga FK Krušik. U prošloj godini uz njegovu pomoć proširen je i produžen stadion u Vukovijama Gornjim. Uređen prostor i prilaz stadionu, urađene tribune sa 100 sjedećih mjesta, utopljena svlačionica in a kraju urađena rasvjeta na terenu, koja je dosta olakšala rad kluba i omogućila treniranje i igranje prijateljskih utakmica u noćnim satima. Pored svega navedenog klub se bori za ulazak u veći rang takmičenja u Drugoj ligi TK “Jug”. 

SENIORI

Najuspješnija seniorska ekipa je FK Mladost Kikači

FK Mladost Kikači je u sezoni 2022/2023 osvojila drugo mjesto u Drugoj ligi FBH “Sjever”. Druga je ekipa sa najviše postignutih pogodaka u sezoni. Mladost je u sezoni 2022/2023 izborila plasman u finale KUP-a TK-a. Trenutno se nalaze na šestom mjestu na tabeli Druge lige FBiH “Sjever” i izborli su plasman u četvrtfinale KUP-a TK-a.  

Najbolji nogometaš općine Kalesija u seniorskoj kategoriji za 2023.godinu je Darko Mitrović (FK Mladost Kikači) .

Darko Mitrović je rođen 18.7.1985.godine. Tokom bogate igračke karijere nastupao je za Gradinu iz Srebrenika, Čelik iz Zenice, Sutjesku iz Foče, Slaviju iz Istočnog Sarajeva, Slobodu iz Tuzle i Mladost iz Velike Obarske. Kao kapiten FK Mladost Kikači predvodio je ekipu tokom cijelog prvenstvaodigravši sve utakmice u 2023.godini. Utakmice FK Mladost Kikači bile bi nezamislive bez Darka Mitrovića, koji je stub odbrane, a kao takav proglašen je najboljim odbrambenim igračem lige, na raznim portalima Druge lige FBiH “Sjever”. Mitrovića krasi borbenost, agilnost i skok igra gdje je često i postizao jako važne golove za svoju ekipu. Ekipu je vodio tokom cijele sezone do istorijskog uspjeha, odnosno osvajanja drugog mjesta u Drugoj ligi FBiH “Sjever” i do finala KUP-a TK.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Denisa Avdić: Borba sa karcinomom je teška, puna podrška oboljelim …

  Dok mladi napuštaju BiH, Kalesijka Irma Jusufović odlučila se kao …

  Proljeće je, vratila se Bingo Roda!

  “Bosna” dočekuje ekipu NK “Orahovica 74”, …

  Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno mokrom kolovozu

  CLOSE
  CLOSE