Kalesija 16°

Crtanjem grafita oštećena tek urađena fasada na objektu MSŠ Kalesija (FOTO)

Nepoznati počinici su tokom novogodišnjih praznika vandalskim činom oštetili fasadu na vanjskim zidovima objekta Mješovite srednje škole u Kalesiji.

Naime, uposlenici i menadžment JU Mješovita srednja škola Kalesija su prvog radnog dana u 2022.godini po dolasku na posao bili neprijatno iznenađeni grafitima koje su zatekli na zidovima nove fasade na objektu kalesijske srednje škole.

O navedenom događaju su upoznati službenici policije PU Kalesija koji su izašli na teren i sačinili zapisnik o vandalskom činu, kojim je pričinjena značajna materijalna šteta.   

Direktor MSŠ Kalesija Mirza Isanović kaže da je razočan ovi nedjelom, jer je fasada tek uređana na jednom dijelu škole.

“ Svi smo iznenađeni i jako razočarani ovim postupkom neodgovornog pojedinca ili više njih koji su crtanjem grafita na zidovima škole našoj ustanovi pričinili veliku materijalnu štetu. Menadžment i uposlenici škole čine sve kako bi učenicima i uposlenicima obezbijedili normalne uslove za rad i boravak u školi. Zahvaljujući podršci Vlade TK, ovih dana se izvode radovi na toplifikaciji objekta MSŠ, oblaganje stiroporom i postavljanje nove fasade. Radovi još nisu završeni a već je uništen dio zidova koji su tek urađeni. Očigledno je da nekome smeta da imamo bolju i ljepšti školu i da nastoji da uništi nešto što je od koristi svima nama. Ostali smo bez riječi kada smo jutros vidjeli da su na tek završenim zidovima osvanuli grafiti.  Ovaj vandalski čin smo odmah prijavili policiji, koja poduzima potrebne radnje s ciljem pronalaska počinilaca ovog nedjela”, kazao je Isanović.  

Naglasio je da menadžment i uposlenici škole osuđuju ovaj vandalski čin i pozvao građana da ako imaju bili kakva saznanja o mogućim počiniocima obavijeste Policijsku stanicu Kalesija.   

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Tajani: Situacija u BiH je bolja nego ikada u historiji, Italija će u …

  U utorak 12.marta obilježavanje godišnjice pogibije kalesijskih poli …

  Kakvo nas proljeće očekuje: Objavljena dugoročna vremenska prognoza

  Rok za izdavanje e-legitimacija u TK ističe 31. marta

  BKC Kalesija: U četvrtak promocija knjige poezije Huseina Haskovića …

  CLOSE
  CLOSE