Kalesija 11°

“Čovjek pomirenja”: Ivica Osim novi predsjednik NSBIH


Ivica Osim, proslavljeni bh. stručnjak, bit će prvi predsjednik Nogometnog saveza BiH, kako saznaje “San” uoči današnjeg sastanka u Beču Komiteta za normalizaciju od šest članova, kojeg je imenovala FIFA. Iako su čelnici UEFA-e i FIFA-e u početku razmišljali da Osim ima savjetodavnu ulogu, zajednička želja svih sportskih radnika sa kojim su Eva Paske i Marsel Benc kontaktirali proteklih dana potvrdila je i puls javnosti, da je Osim najpogodnija osoba za prvog predsjednika NSBiH.

Neosporni autoritet, karizma i uspjesi, čine Osima čovjekom pomirenja među “zaračenim stranama” na nogometnoj sceni u BiH. Iako se na današanjem sastanku u Beču, u hotelu “HN” neće razgovarati o pozicijama, među članovima bh. delegacije vlada zadovoljstvo što je Osim prihvatio da bude dio tima koji će praviti novi ambijent u našem nogometu. Osimovim angažmanom zadovoljni su i u Fudbalskom savezu RS.

“Moje, a vjerujem da je takvo razmišljanje i mojih kolega u RS-u, da je Osim najpogodnija osoba da bude na čelu komiteta, pa i saveza koji će zadovoljiti interese svih strana u BiH”, izjavio je za “San” Rodoljub Petković, generalni sekretar Fudbalskog saveza RS (FSRS), koji je izrazio zadovoljstvo sastavom Komiteta za normalizaciju.

Ivica Osim, Sead Kajtaz, Darko Ljubojević, Dragan Kulina, Elvedin Begić i Ivan Beus, danas će imati prvi radni sastanak sa ekspertima iz FIFA-e i UEFA-e, koji će im dati striktne upute šta raditi do 26. maja, do kada bi se trebao usvojiti Statut, što je preduslov za ukidanje suspenzije.

Također, “San” saznaje da će već u maju biti ukinuta suspenzija za reprezentaciju i bh. klubove, ali će savez ostati pod određenim vidom sankcija, s tim da će istovremeno UEFA i FIFA svaki pomak na stvaranju boljeg ambijenta nagrađivati otvaranjem novih vidika.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Vedran Alidžanović novi glavni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuz …

  Oni su se istakli posebnim zaslugama: Imena onih koji će dobiti opći …

  Živinice: Pronađeno tijelo muškarca, policija na terenu

  Ford otvorio knjigu narudžbi za najsnažniji Mustang do sada

  Počela od kape za barbike i stare mašine, sada ima svoj brend, radio …

  CLOSE
  CLOSE