Kalesija 17°

Članovi PD Kalesija vikend proveli u prirodi, posjetili Obalj, Lukomir, kanjon Rakitnice

Planinarsko društvo Kalesija je organizovalo turu koja je započela u mjestu Umoljani na nadmorskoj visini od 1367 metara i Gradine. Polazak je bio u ranim jutarnjim satima, a učesnici su se uputili prema vrhu Obalj koji se nalazi na 1863 metra nadmorske visine.

Nakon što su stigli na vrh Obalj i uživali u prelijepim pejzažima, članovi društva su se uputili ka selu Lukomir, jedinom selu u regiji koje se nalazi iznad 1400 metara nadmorske visine. Posjeta ovom slikovitom selu pružila je učesnicima priliku da se odmore i uživaju u prelijepom pogledu na okolne planine i netaknutu prirodu.

Nakon pauze u Lukomiru, tura je nastavljena kružnom turom kroz kanjon Rakitnice. Ovaj dio ture je bio posebno zanimljiv zbog impresivnih pejzaža kanjona. Učesnici su se spustili do Studenog potoka koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1416 metara, a zatim smo nastavili put nazad prema polaznoj tački – Gradina Umoljani.

Vremenski uslovi tokom cijele ture bili su idealni, što je dodatno doprinijelo pozitivnom iskustvu i uspješnosti pohoda. Troje članova planinarskog društva su uživali u svakom trenutku šest sati dugog hodanja, prešavši ukupno 14 kilometara.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Halid Hadžić osvojio prvo mjesto na “ARG Lipnica Open 2024R …

Poljoprivrednici zadovoljni prinosom i kvalitetom pšenice,brine ih š …

Angažovan 71 nezaposleni doktor medicine, projekat se nastavlja

Oglas za posao: Šivač Helena Chair

Deset godina nakon poplava u Kalesiji, ovih dana posljedice ostavlja p …

CLOSE
CLOSE