Kalesija

Ćiro ima rak kože i čeka operaciju

Trener svih trenera Miroslav Blažević (76) na drugom kraju svijeta, u Kini, proživljava novu životnu dramu: nedavno mu je u Zagrebu dijagnosticiran rak kože, melanom u predjelu leđa, te će 23. maja biti operiran. Operaciju će izvesti prof. dr. Mirna Šitum, u KBC Sestre milosrdnice. Ćiro je bolest potvrdio u razgovoru za “24 sata.hr”.'Jako mi je teško i nerado govorim o tome’, kazao je tihim glasom, prenosi “tportal”.


‘Vjerujte, u takvom sam stanju da se o svojoj bolesti prvih dana nisam povjerio niti vlastitoj porodici! Naravno da mi nije svejedno, da patim i svašta mi prolazi kroz glavu, ali niti u jednom trenutku nisam izgubio vjeru u ozdravljenje. Znam da sam u rukama vrhunske doktorice i uvjeren sam da ću dobiti i tu bitku’.

Ćiro Blažević oduvijek je bio veliki borac i još veći pobjednik. Sjećamo se ovakvoga razgovora s njim i u septembru 2004. godine kada se spremao na operaciju tumora prostate u Innsbruck. Koji mjesec prije toga, dok je boravio u Portugalu na Euru, Alen Bokšić došao je pozdraviti se s njim i pokloniti mu skupocjeni Cartierov sat.

‘Došao mi je kao sin koji se oprašta s ocem, a ja sam mu tada kazao: Hvala ti, sine, i ne brini toliko za mene, nosit ću ovaj sat sigurno dvadeset godina! I još uvijek u to vjerujem, optimizam me nikada ne napušta’, kazao je slavni nogometni stručnjak.

Ćiro se iz Innsbrucka vratio kao zdrav čovjek, te odmah uskočio na trenersku klupu, tada u Varteksu. Bolest ga neće zaustaviti ni sada, jer već sljedeći mjesec na klupi Kineza vodi dvije sudbinske kvalifikacijske utakmice protiv Omana. Ćiro je sebi u jeseni karijere zadao još jedan veliki zadatak – odlazak na Olimpijske igre u London. Naravno, nakon što dr. Šitum odradi svoj dio posla.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Sloga upisala pobjedu, Bosna poražena u gostima

  Loš start juniora, sutra nova šansa

  Kalesijka Semina Mujanović “zgrabila” još jedno zlato, 1 …

  Dubioza kolektiv napravila pravi muzički show u zagrebačkom tramvaju

  Bakir Musić proglašen najboljim atletičarem BiH u kategoriji mlađi …

  CLOSE
  CLOSE