Kalesija 19°

Četveročlana porodica na Jadranu: Najjeftiniji odmor 780, a luksuzni 3.500 KM

Prosječnu četveročlanu porodicu ljetovanje na Jadranskom moru može koštati između 780 i 3.500 maraka, zavisno od dubine džepa i njihovih prohtjeva

Cijena goriva

Najjeftinije će proći one porodice koje svu hranu kupe u BiH, a na moru ograniče troškove za voće, sladolede, kafe i ostalu takozvanu vanpansionsku potrošnju.

Naime, namirnice za prosječnu četveročlanu porodicu za sedam dana koštaju oko 150 KM, a gorivo do odredišta i nazad u prosjeku ćete platiti 80 KM.

Unajmljivanje pristojnog apartmana, naprimjer, u Neumu košta oko 80 KM po danu. Ako u to uračunate minimalno 20 maraka dnevno za voće, sladolede i ostale mamipare, sve zajedno platit ćete 780 KM.

Ako se odlučite da godišnji odmor provedete u Hrvatskoj te da tamo kupujete hranu, proći ćete gotovo dvostruko skuplje. Hrana u hrvatskim priobalnim gradovima u prosjeku je za 30 posto skuplja nego u BiH, pa ćete namirnice za sedam dana platiti 260 KM. Prosječan apartman na Makarskoj rivijeri košta 120 KM po danu.

Tome dodajte cijenu goriva i novac za vanpansionske troškove i rezultat je da ćete sve zajedno platiti 1.320 maraka.

„All inclusive“

Za one koji žele provesti odmor bez razmišljanja o troškovima rezervirane su „all inclusive“ varijante. Tako će četveročlana porodica sedmodnevni odmor u takozvanom porodičnom smještaju s dvije spavaće sobe u hotelu „Neptun“ u Tučepima platiti 3.447 maraka.

Tome treba dodati samo troškove goriva pa će vas odmor koštati oko 3.500 maraka.

Usluga „all inclusive“ obuhvata tri obroka dnevno, dva do tri međuobroka, grickalice, neograničenu konzumaciju alkoholnih i bezalkoholnih pića od 10 ujutro do 12 sati navečer, dnevnu i večernju animaciju za djecu i odrasle i drugo.

Primjeri

Hotel „Neum“ u Neumu – sedmodnevni aranžman za dvije osobe, polupansion, košta 1.120 KM, popust za djecu do sedam godina

Hotel „Alem“ u Baškom Polju (dvije zvjezdice) – sedam noćenja, polupansion, za dvije osobe košta 1.320 KM, za djecu do 12 godina smještaj besplatan.

Avaz

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Osamnaestogodišnjak iz Zenice preminuo od posljedica zaraze morbilama

Tomislav Cvitanušić uplatio članarinu u MIZ Srebrenica

Predstavljen bh. tim za Olimpijske igre u Parizu, Lana Pudar najveći …

Malonogometni turnir Šeher-Osmaci 30. i 31. jula

Šejlin recept za pitu buraniju

CLOSE
CLOSE