Kalesija 12°

Čestitka BPS-a u povudu Dana Armije BiH

Ko je i na koji način postavio uspješnu odbranu BiH u trenutku kada nije bilo ni teoretske šanse da se građani BiH mogu suprotstaviti naoružanom agresoru i bivšoj JNA govori danas svjetski poznati ekspert iz oblasti međunarodnog prava i generalni zastupnik BiH u Međunarodnom sudu pravde, profesor Francis A. Boyle koji je  uputio i  pismo generalu Seferu Haliloviću povodom 20 godina od početka rata u BiH.

Dragi bosanski prijatelji, za 20. Godišnjicu  rata i genocida protiv Republike Bosne i Hercegovine i bosanskog naroda, želim izraziti svoje iskrene i najtoplije čestitke svom prijatelju, generalu Seferu Haliloviću. Još učim svoje studente da su general Halilović i njegovi drugovi postavili jednu od najvećih odbrana bh gradova i naroda u modernoj vojnoj historiji“, navodi se u pismu profesora Boyla, koji prenosi Sektor za komunikacije BPS-a. Fena.“

Imajući u vidu današnji dan koji treba biti ponos ovoga naroda i cijele BiH, neizostavno se mora napomenuti da oni koji tokom cijele agresije na BiH nisu učestvovali u odbrani BiH, koji su bili van granica BiH, kao i oni koji su bili u dubokoj pozadini iskorištavajući-zloupotrebljavajući svoj položaj i na taj način ostvarivali enormno bogaćenje danas se oglašavaju bez i malo stida, kako su tobože oni ti koji su branili BiH i tvorci Državnosti BiH.

BOSANSKOHERCEGOVAČKA PATRIOTSKA STRANKA na čelu sa generalom Seferom Halilovićem danas upućuje iskrene čestitke svim članovima  i bivšim pripadnicima Armije RBiH . Armija Republike Bosne i Hercegovine u svom nastanku, je bila multietnička vojska, koja je zajedno sa jedinicama MUP-a BiH odbranila Bosnu i Hercegovinu i obezbijedila da se u Bosni i Hercegovini osjeća sigurno svaki njen građanin.

Pomogli smo Vam kada je bilo najteže, dozvolite nam i podržite nas danas, kada se vodi politički oblik rata da ustrajemo u očuvanju državnosti BiH i izvedemo BiH kao i njene građane na pravi put.

Odjel za Komunikacije BPS-a

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Fudbaleri “Mladosti” i “Sloge” ostvarili pobje …

  Veliki požar na “Dom smreka” Srebrenik, jedna osoba premi …

  TK pooštrava mjere: Kazne i za one koji daju novac prosjacima

  Želite smršaviti do ljeta? Učinite ove četiri jednostavne promjene …

  Draga naša razrednice…

  CLOSE
  CLOSE