Kalesija 11°

Britanija ukida vize za bh. građane!?

Ministrica Neville-Jones je pohvalila saradnju između dva ministarstva te naglasila odlučnost vlade Velike Britanije da nastavi pružati podršku državi BiH.

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović sastao se juče u Londonu s ministricom sigurnosti Velike Britanije baronesom Pauline Neville-Jones, s kojom je razgovarao o saradnji dviju vlada u oblasti sigurnosti, borbi protiv organiziranog kriminala i terorizma.

Ministar Ahmetović istakao je dobru saradnju koja je ostvarena u proteklom periodu zahvalio na svesrdnoj pomoći koju je vlada Velike Britanije pružila BiH u procesu izgradnje njenih institucija, kao i podršci koju pruža na njenom putu ka punopravnom članstvu u NATO savez i Evropskoj uniji, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Ministar Ahmetović je informirao ministricu sigurnosti Neville-Jones o napretku koji je BiH ostvarila u proteklom periodu, što je rezultiralo ukidanjem viza za građane BiH koji putuju u zemlje članice Šengen ugovora, te sugerirao da se takav korak poduzme kada je u pitanju vizna politika vlade Velike Britanije.

Ministrica Pauline Neville-Jones je pohvalila saradnju između dva ministarstva te naglasila odlučnost vlade Velike Britanije da nastavi pružati podršku državi BiH na njenom putu ka priključenju porodici evropskih zemalja.

Neville je također istaknula da će učiniti sve kako bi se pitanje provođenja politike viznog režima prema građanima BiH, a u svjetlu napretka BiH, uzelo u razmatranje.

FENA

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Pretresi na više lokacija, pronađena veća količina oružja i ekspl …

  Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

  Nakon jučerašnjeg ubistva u Lipnici oglasili se iz Tužilaštva TK

  Na području Kalesije u toku 2023. godine prijavljeno i evidentirano 1 …

  Naučite tkati ćilime sa Senadom Aščić

  CLOSE
  CLOSE