Kalesija 19°

Braća Tarik i Bakir Musić iz Kalesije nade bh.atletike

Kalesijci su već mnogo puta dokazali da su uspiješni na svim sportskim poljima a u prilog tome ide i činjenica da braća Musić, Tarik i Bakir osvajaju zapažene rezultate na takmičenjima u atletici.

Bakir je 7 razred OŠ “Rainci Gornji”, a već dvije godine trenira atletiku i u kratkom vremenskom periodu dokazao je da je konkurencija takmičarima iz drugih gradova koji znatno duže treniraju.

” Gledao sam našeg najpoznatijeg atletičara Amela Tuku i javila mi se želja da se i ja okušam u atletici. Kada sam prvi put došao ovdje trenerica je odmah primijetila da imam talent. Hvala Bogu dobri rezultati se redaju. “-kaže Bakir Musić

Mladi atletičar može se pohvaliti  da je  na  Međunarodnom atletskom mitingu dani berbe grožđa Čitluk 2018.godine proglašen u kategoriji pionira za najuspješnijeg učesnika. Na mitingu je učešće uzelo 22 kluba iz BiH i regiona sa 650 učesnika. Naš sportista je  pobjednik skoka u dalj, treći na 60 metara kao i četvrti na 400 metara.Drugu godinu za redom proglašen najuspješnim takmičarem. Također, na održanom atletskom prvenstvu BiH za pionire u Zenici kao jedan od najmlađih pionira postao je viceprvak na 60 metara uz lični rekord, i treće mjesto 80 metara prepone.

Dobre rezultate kao član atletskog kluba “Sloboda-Tehnograd” bilježi i Bakirov stariji brat Tarik. Trik ima 17 godina i pohađa Gimnaziju “Ismet Mujezinović” u Tuzli.

“Atletikom se bavim oko 3 godine. Među prvima sam u državi što se tiče bacačkih disciplina. To su kugla, bacanje koplja, bacanje diska i kladiva. Odlučio sam da se bavim atletikom jer sam to smatrao jednim od najboljim sportova. Vidio sam da je to sport gdje ja mogu ispoljiti svoj talenat”- kaže Tarik, a njegovi rezultati na takmičenjima pokazuju da je bio upravu.

Proslavljena atletičarka i trenerica Kada Delić Selimović ističe da je Bakir Musić sigurno jedan od najvećih talenata u Bosni i Hercegovini kada su u pitanju kategorije pionira i dječaka.

U atletskom klubu “Sloboda- Tehnograd” treniraju i Vildana Avdić i Anela Numanović za koje Delić-Selimović kaže da su najperspektivnije atletičarke što je još jedan od dokaza da su Kalesijci i Kalesijke zaista talentovani i uspješni u raznim sportovima.

O atletičarima iz Kalesije i atletskom klubu “Sloboda-Tehnograd” pogledajte u emisiji TIME OUT, koja je na programu sutra (četvrtak) u 19:00 sati

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona izdaje upozorenje i preporuke …

Zašto visoke temperature uzrokuju glavobolje i šta možete učiniti …

Majke Srebrenice i preživjele žrtve genocida obišli mjesta masovnih …

Tragičan kraj: Pronađeno tijelo jednog utopljenika u Drini, za drugi …

Neumski hotelijeri zadovoljni sezonom, pronalazak kvalitetne radne sna …

CLOSE
CLOSE