Kalesija 12°

BPS-Sefer Halilović OO Kalesija: ČESTITKA U POVODU DANA NEZAVISNOSTI BIH

1. marta 1992. godine bh. građani su se na referendumu opredijelili za nezavisnost BiH. 1. mart ipak je historijska činjenica. Tog dana 1992. godine 64 posto građana BiH potvrdno je odgovorilo na referendumsko pitanje da li ste zato da BiH bude nezavisna država svih njenih građana i ravnopravnih naroda.
Gledajući današnju poziciju BiH kao i njenih lidera postavljamo sebi pitanje da li je i danas 64 posto građana zadovoljno statusom BiH, da li je 64 posto građana mišljenja da je BiH održiva u ovakvome uređenju. Kad još tome dodamo činjenicu da lideri političkih stranaka svoje pozicije jeftino prodaju i održavaju ulizivajući se manjem entitetu kako ne bi ostali bez istih a narodu se obraćaju kao branioci cjelovitosti i državnosti BIH.
Obilježavanje Dana nezavisnosti BiH trebalo bi da bude rješeno donošenjem Zakona o praznicima na nivou države. Prema nekim inicijativama, kao mogući datum za obilježavanje Dana nezavisnosti pominje se i 22 maj, dan kada je BiH primljena u Organizaciju Ujedinjenih naroda.

 

Ma kako bilo, mi želimo da građani BiH, TK i naše Kalesije treba da svaki državni praznik dočekaju zdravi, veseli i zadovoljni životnim okruženjem. Ne zaboravite da Vam niko neće uljepšati novi dan ako to ne uradite sami za sebe..

U povodu 1. marta. Dana nezavisnosti BiH. iskrene čestitke upućujemo svim građanima općine Kalesija kao i naše ponosne BiH.

 

Predsjednik OO BPS-SH Kalesija
Dr. Mirsad Selimović

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Sutra obustava saobraćaja u centru Kalesije

  8.juna izložba ilustracija o Tojšićima autora Admira Delića

  U nedjelju memorijalni šahovski turnir „Ibrahim Huremović i Dževa …

  Oglas: Prodajem stan i poslovni prostor u Kalesiji

  Sutra u Kalesiji Dan sporta: Očekuje se prisustvo više od 1000 osnov …

  CLOSE
  CLOSE