Kalesija 19°

“Blic”: Šešelj se ubrzo vraća kući!?!


Predsjednica srbijanskog Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić izjavila je da će Vojislav Šešelj, kome se sudi u Haškom tribunalu, vrlo brzo biti pušten na slobodu.
“Lider radikala neće dobiti malu kaznu, ali on je već osam godina u pritvoru u Sheveningenu i bilo kakva kazna da bude, on će uskoro biti pušten na slobodu”, rekla je Kandićeva za srbijanski “Blic”.

“Šešelj će biti u Beogradu, biće pušten iz pritvora vrlo brzo, za mjesec-dva. I prije izbora, politička scena Srbije dobiće starog znanca”, dodala je Kandićeva.

Proces u Tribunalu traje jako dugo, tokom suđenja promijenjen je veliki broj onih koji su učestvovali u pripremanju i pisanju optužnice, dok je sudsko vijeće potpuno podjeljeno, a kako vrijeme protiče, sve je manje svjedoka koji iznose relevantne dokaze i podatke jer su zaplašeni, objasnila je Kandićeva.

“Tu nema pobjede pravde jer je Tribunal na primjeru pokazao koliko ta pravda postaje udaljena”, kaže Kandićeva.

Ona je rekla da je “toliko očigledno da lider radikala ima svoje mjesto u pripremi i organizovanju ubistava (u Srbiji), ali isto tako je očigledno da nedostaju podaci i dokazi, kao i da se niko time ne bavi ozbiljno”.

“Postoje neki interesi koji sprječavaju otkrivanje istine i mi već osam godina ne znamo kako je do ubistava došlo, ko je na kakakv način, osim izvršilaca učestvovao, znao a nije htio ništa da preduzme”, rekla je Kandićeva.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Najbolje juniorske ekipe dolaze u Kalesiju, igra se završnica državn …

  Za Semira Karića nema limita: Biciklistička tura od Minhena do Kales …

  Putevi u BiH: Saobraća se po suhom kolovozu

  Servisne informacije iz Živinica (24. 5. 2024.)

  Servisne informacije iz Kalesije (24. 5. 2024.)

  CLOSE
  CLOSE