Kalesija

BKC Kalesija: U petak tribina „Palestina – ispit čovječanstva“

Dok traje genocid nad Palestincima, koji čine cionističke snage,  u svijetu je sve više onih koji dižu glas protiv nezapamćenih zlodjela koje čini izraelska vojska. Održavaju se protestni skupovi,skupovi podrške za Palestinu, pišu se otvorena pisma… To je ono što običan čovjek može učiniti.

U znak podrške plestinskom narodu, u Kalesiji, u organizaciji UG „Mladi muslimani“ Sarajevo, u petak, 15. decembra, sa početkom u 18,00 sati, održat će se tribina o temi „Palestina – ispit čovječanstva“.

Na tribini će govoriti Muharem-ef. Mešanović, glavni imam Medžlisa IZ Kalesija, dr. Ghassan Husni, iz Palestine, Adnan Pejčinović, urednik portala „Bosanska misao“, i Sanadin Voloder, sekretar UG Mladi muslimani.

Nakon tribine posjetioci će imati priliku da se upoznaju sa izdanjima Udruženja “Mladi muslimani” koja su posvećena Palestini: Grace Halsell „Poziv Božije ruke – zašto se milioni ljudi mole za brzo uznsenje – ili uništenje planete Zemlje“, dr. Huseijin Omerović „Zločini nad djecom Gaze, Palestina, Vlasenice, Bosna i Hercegovina – komparativna studija“, John J. Mearsheimer i Stephen M. Walt „Izraelski lobi i vanjska politika Sjedinjenih Država“, “Čovjeka trebamo – izbor iz radova Mladih muslimana.

Očekuje se da će ovoj tribini prsustvovati veliki broj Kalesijaca, koji će na taj način iskazati podršku palestinskom narodu u Gazi,na Zapadnoj Obali i u cijeloj Palestini.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Muslimani večeras dočekuju Lejletu-l-berat, noć u kojoj se ispisuje …

  Košarkaši sutra nastupaju: Juniori domaćini, ostale selekcije putuj …

  Kalesijski odbojaši upisali još jednu pobjedu

  Kako konzumiranje jaja može uticati na gubitak težine?

  BKC Kalesija: U ponedjeljak promocija izuzetno vrijednog djela BOSANSK …

  CLOSE
  CLOSE