Kalesija

BKC Kalesija: Promovisane knjige “Genocidna namjera-Bratunac 1992. I,II,III”

U sali BKC “Alija Izetbegović” Kalesija 15.02.2024. godine, održana je promocija knjiga “GENOCIDNA NAMJERA – BRATUNAC 1992. I, II, III” autora Ramiza Salkića. Na promociji pored autora govorili su glavni imam MIZ Bratunac Elvir ef. Hodžić, prof. dr. Izet Šabotić, izvršni direktor Centra za istraživanje moderne i savremene historije Tuzla, te Fahrudin Sinanović, književnik, novinar i direktor JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija.


„Genocidna namjera Bratunac 1992“ autora mr. Ramiza Salkića ima za cilj da sveobuhvatno prikaže zločine počinjene nad Bošnjacima Bratunca tokom agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu. U ukupno sedam izdanja planirano je da budu opisni događaji tokom oružanog progona Bošnjaka Bratunca prije svega kroz izjave preživjelih svjedoka. Prva knjiga donosi prikaz dešavanja u naseljima Hranča, Repovac i Borkovac početkom agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu.

Autor Ramiz Salkić istakao da mu je posebno drago što su promociji prisustvovali mladi posjetioci, jer je bitno da se ove priče prenose na mlađe naraštaje, kako se ne bi zaboravilo.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Denisa Avdić: Borba sa karcinomom je teška, puna podrška oboljelim …

  Dok mladi napuštaju BiH, Kalesijka Irma Jusufović odlučila se kao …

  Proljeće je, vratila se Bingo Roda!

  “Bosna” dočekuje ekipu NK “Orahovica 74”, …

  Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno mokrom kolovozu

  CLOSE
  CLOSE