Kalesija -2°

BKC: Danas promocija dvije nove knjige Rasima Hadžića, svim posjetiocima knjiga na poklon

U velikoj sali JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, danas, 20. septembra (srijeda), sa početkom u 17,30 sati, održat će se promocija dvije nove knjige Rasima Hadžića. Publici će biti predstavljene knjige „Sudbina Imrana i Nahle, roman, i „Čovjek i religija“,teološko-filozoska promišljanja.

O knjigama Rasima Hadžića, osim autora, govorit će i književnici Hadžem Hajdarević, predsjednik Društva pisaca BiH, Bajro Perva i mr. Alija Muminović. Moderator će biti književnik Fahrudin Sinanović.

Promocija će se održati u velikoj sali kalesijskog BKC-a.

Svi posjetioci će na poklon dobiti knjigu!

Poslije promocije druženje uz zakusku u Slatkom ćošetu.

Rasim Hadžić živi u Tuzli, a rođen je 1951. godine u Kalesiji. U Kalesiji je završio i osnovnu školu. Po završetku osnovne škole roditelji ga šalju u školu „Nuri Osmanije“ u Istanbul koju završava 1969. godine. Slijedi mu put u Gazi Husrev-begovu medresu, na kojoj diplomira 1975. godine. Imamsku misiju obavljao je četrnaest godina. Službovao je u džematima na području Dervente, Čelića, Kalesije i Tuzle, zatim u dijaspori: Hagen (Njemačka), Heiden, Apencel (Švicarska). Kao učenik medrese objavljivao u Zemzemu i Preporodu.Prije romana „Sudbina Imrana i Nahle“ i knjige „Čovek i religija“, Rasim Hadžić je objavio knjige pjesama: Pjesme zvukom stišane, 1974; Ibrahim i njegov sin Ismail, 1991; Putokazi vjernika, 1991; Život Dženneta, 2005; Tražeći čovjeka, 2007; Iznad pedesetih, 2008. i Nevrijeme, 2017. Izdao je, također, i devet romana i drugih proznih djela: Ibrahimove žene i djeca, 2010; Dobri, 2011; Tamo kad odemo, 2013; Nesretnici, 2016; Đulka, 2018; Đulka 2, 2019; Stvaranje Adem, a.s., prvog čovjeka i poslanika na zemlji, 2020; Zaduženja, nagrade i kazne, 2021i Veličanstveno, 2022.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Bolji uslovi za pacijente Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli

  Schmidtova poruka vlastima: O standardima OSCE-a i nadležnostima CIK- …

  Liga mladih KSTK: Juniori kalesijske Bosne bore se za titulu prvaka

  Što oči vide, to ruke naprave: Malik pravi istinska remek djela od d …

  Uprava policije MUP TK-a: Tokom vikenda iz saobraćaja isključeno uku …

  CLOSE
  CLOSE