Kalesija 11°

Bild: Salihović je možda već odigrao zadnju utakmicu za Hoffenheim


Bosansko-hercegovački fudbaler Hoffenheima Sejad Salihović (26) obavio je pregled kod uglednog Bayernovog doktora Hans-Wilhelma Müller-Wohlfahrta.
On mu je potvrdio da je stanje s njegovim lijevim koljenom u redu i dao mu zeleno svjetlo da se sljedeće sedmice vrati treninzima. Bild, ipak, nagađa da Salihović ove sezone više neće igrati, a to bi ujedno moglo značiti i da je već odradio svoju posljednju utakmicu za Hoffenheim, prenosi Nogometni magazin.

Do kraja Bundeslige su, naime, ostala još tri kola, a trener Marco Pezzaiouli je potvrdio da se neće upuštati u nepotrebne rizike sa igračima koji se oporavljaju budući da je Hoffenheim u sredini liste, siguran od ispadanja, a ujedno daleko od mjesta koja vode u evropska takmičenja.

Salihoviću ugovor vrijedi do ljeta 2012., a s obzirom da je nedavno izjavio kako u klubu više ne osjeća poštovanje, odlazak na kraju ove sezone se čini sasvim izvjesnim. Ukoliko ne produlji ugovor, sljedeće će ljeto moći otići bez odštete, a to sigurno Hoffenheimu nije u interesu, tako da je zaista moguće da je pouzdani veznjak odigrao zadnju utakmicu za sadašnji klub.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Više od 20 miliona KM isplaćeno političkim subjektima u 2023. iz bu …

  Vedran Alidžanović novi glavni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuz …

  Oni su se istakli posebnim zaslugama: Imena onih koji će dobiti opći …

  Živinice: Pronađeno tijelo muškarca, policija na terenu

  Ford otvorio knjigu narudžbi za najsnažniji Mustang do sada

  CLOSE
  CLOSE