Kalesija 14°

BiH: U junu prikupljeno 542 miliona KM poreza!

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) je u junu 2011. na Jedinstveni račun prikupila ukupno bruto prihoda u iznosu od 542 miliona KM.

Ovo je za 18 posto ili 83 miliona KM više nego u istom periodu prošle godine i 13 posto više od planiranih prihoda za juni 2011.

Ujedno, to je i najviše prikupljenih prihoda u jednom mjesecu od početka rada UIO.

Rezultat je ovo brojnih mjera koje je u posljednja četiri mjeseca preduzeo v.d. direktor UIO mr. Miro Džakula zajedno sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje, saopćeno je iz UIO.

U prvoj polovici 2011. ukupno je prikupljeno dvije milijarde i 809 miliona KM indirektnih poreza. Od toga je obveznicima vraćeno 439 miliona KM povrata PDV-a.

Korisnicima prihoda sa Jedinstvenog računa UIO raspoređeno je dvije milijarde i 370 miliona KM indirektnih poreza, u šta je uključeno i 55 miliona KM posebne putarine za izgradnju autoputeva.

Prihodi su raspoređeni na sljedeći način: za finansiranje institucija BiH doznačeno je 340 miliona KM, Federaciji BiH jednu milijardu i 266 miliona KM i 29 miliona KM putarine, Republici Srpskoj 637 miliona KM i 19 miliona KM putarine te Distriktu Brčko 70 miliona KM i milion KM putarine, saopćeno je iz UIO.

Avaz

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Šta podrazumijeva putničko zdravstveno osiguranje i kada trebate pod …

Bajramska čestitka: JU Centar za socijalni rad Kalesija

Bajramska čestitka: BKC “Alija Izetbegović” Kalesija

Bajramska čestitka: MM Metal Kalesija

Bajramska čestitka: „UNIS-TOK“ d.o.o. Kalesija

CLOSE
CLOSE