Kalesija 20°

BiH na Svjetskoj izložbi EXPO u Dubaiju

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, donijelo je Odluku o osnivanju Organizacionog odbora za učešće Bosne i Hercegovine na Svjetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai, koja će biti održana od 20. oktobra 2020. do 10. aprila 2021. godine.

Ova svjetska izložba bit će jedan od najvećih globalnih događaja od velikog privrednog i značaja u oblasti kulture, a očekuje se predstavljanje oko 200 zemalja. To je još jedna prilika za Bosnu i Hercegovinu da predstavi svoje potencijale u oblastima privrede, kulture, turizma i inovacija. Učešće na EXPO 2020 Dubai koji će biti održan pod temom „Povezivanje umova, stvaranje budućnosti“ otvara potencijalne mogućnosti pristupa tržištima zemalja za ukupno 3,2 milijarde potrošača.

Organizacionim odborom, u kojem će biti predstavnici nadležnih državnih i entitetskih ministarstava te Agencije za unapređenje stranih investicija, Vanjskotrgovinske komore BiH i privrednih komora entiteta, predsjedavat će ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Organizacioni odbor će, između ostalog, pripremiti i Vijeću ministara BiH predložiti program učešća Bosne i Hercegovine na EXPO 2020, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Izvor: radiosarajevo.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Osamnaestogodišnjak iz Zenice preminuo od posljedica zaraze morbilama

Tomislav Cvitanušić uplatio članarinu u MIZ Srebrenica

Predstavljen bh. tim za Olimpijske igre u Parizu, Lana Pudar najveći …

Malonogometni turnir Šeher-Osmaci 30. i 31. jula

Šejlin recept za pitu buraniju

CLOSE
CLOSE