Kalesija -2°

Biciklistički klub iz Republike Srpske kažnjen jer se takmičio pod zastavom BiH

Bizarni politički obračun sa sportašima iz biciklističkog kluba koji nosi naziv Kozara potvrđen je danas kada su iz saveza RS-a objavili kako su ih isključili iz svog članstva.

Postojeći Biciklistički savez BiH u priopćenju su nazvali neformalnom skupinom građana uz tvrdnju kako on nije zakonito utemeljen, odnosno kako on mora postojati tek kao neka vrsta udruge koje čine entitetski savezi.

FOTO: BK KOZARA

Biciklistički savez: Republika Srpska nije na prodaju

“Nismo više mogli i željeli trpjeti ucjene i samovolju nazovi čelnika BS BiH koji su na sve načine omalovažavali Republiku Srpsku”, stoji u priopćenju ispunjenom političkim ocjenama kakve već godinama izriče lider bosanskih Srba Milorad Dodik. Njegova je najnovija teza kako je BiH državna zajednica, a entiteti su zapravo države pa BiH može funkcionirati tek kao mehanički spoj RS-a i FBiH.

Predsjednika Kozare Gorana Garaču iz biciklističkog su saveza RS-a uz to optužili kako nije dovoljno podupirao uspostavu biciklističke utrke Banja Luka – Beograd, a zasmetalo im je i to što klub iz Prijedora organizira biciklističku utrku na Kozari u suradnji s klubovima iz Federacije BiH.

“U ovim vremenima kad se Republika Srpska bori za svoja ustavom data prava, biciklisti čvrsto stoje uz nju i još jednom poručuju da RS nije na prodaju”, zaključili su borbenim pokličem svoje očitovanje iz Biciklističkog saveza RS-a, piše Index.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Ammar Muderizović prvi pilot u Evropi koji je hafiz Kur’ana

  Šta se slušalo 1977. godine: Jugotonova top lista od Nade Obrić do …

  Javni poziv pri zapošljavanju/samozapošljavanju povratnika u poljopr …

  Vlada TK sufinansira troškova smještaja djece u predškolskim ustano …

  Braća Kemal i Namik napustili posao i otvorili ugostiteljski objekat: …

  CLOSE
  CLOSE