Kalesija 12°

Bez jedne noge krenuo iz Sarajeva prema Srebrenici!

Ratni vojni invalid Kasim Cerić, amputirac bez jedne noge, krenuo je jutros pješice prema Srebrenici, kako bi na ovaj neobičan i hrabar način odao počast srebreničkim žrtvama.

Realizaciju Cerićeve ideje o pješačenju simbolično nazvanom “Amputirac putuje pješice kroz ‘Zlatnu Bosnu’ do ‘Bosne Srebrene'” omogućili su Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo.

Cerić će propješačiti put od Sarajeva do Potočara u dužini od oko 170 kilometara, a pretpostavlja se da bi put trebao trajati sedam dana uz dva dana odmora.

O ovoj ideji Kasim Cerić je razmišljao protekle tri godine i, kako je kazao, sretan je što je došao trenutak da može krenuti prema Srebrenici.

„Neophodna finansijska sredstva dodijelilo mi je Ministarstvo za boračka pitanja KS, a radi se o iznosu od 2.000,00 KM“, istakao je Cerić.

Ministar za boračka pitanja KS Nedžad Ajnadžić ispratio je jutros Kasima Cerića i zaželio mu sretan put i dobro zdravlje kako bi svoje pješačanje puno simbolike na najbolji način okončao, ali i ispunio svoju humanu misiju, saopćeno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Na put je Cerića sa suzama u očima ispratila i Kada Hotić iz Udruženja Pokret majki enklava Srebrenice i Žepe, čiji će ubijeni sin biti ukopan tek ove godine kada se obilježava 16. godišnjica genocida u Srebrenici, ali i članovi njegove porodice, prijatelji, te predstavnici boračkih udruženja i medija.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

“Mladost” slavila pobjedu,”Sloga” i “Bos …

Juniori “Bosne” osvojili drugo mjesto na državnom prvenst …

Završen memorijalni turnir „Ibrahim Huremović i Dževad Ikanović …

Zekerija Jahja Salihović drugi na državnom takmičenju iz islamske v …

VIDEO/ Bez obzira na kišno vrijeme 65 mališana uzelo učešće na &# …

CLOSE
CLOSE