Kalesija 14°

Audi pripremio osvježena izdanja modela A6 i A7

Uz 12 novih boja karoserije, novodizajnirane felge i nekoliko redizajniranih karoserijskih komponenti u Ingolstadtu smatraju da dvojac A6/A7 i dalje može držati korak s konkurencijom.

Audi je predstavio blago redizajnirana izdanja modela A6 i A7 koji će se, prije odlaska preko Atlantika, uskoro ponuditi kupcima u Evropi kao verzije za 2024. godinu.

Uz informaciju da će za osvježena izdanja biti ponuđeno dodatnih 12 boja karoserije, posmatrano izvana promjene su uočljive na odbojnicima i maskama hladnjaka oba modela, a sliku upotpunjuju novodizajnirane felge dostupne u prečniku od 19 do 21 inča.

Za kupce u Evropi redizajnirani A6 i dalje će biti dostupan u dva karoserijska oblika (limuzina i karavan), a u priči ostaje i posebno praktičan i optimalno podignut A6 allroad. Prilično praktičan je i model A7 Sportback čiju karoseriju krase naglašeno položena peta vrata.

Po istom receptu redizajnirane su i sportske verzije koje se kriju iza oznaka S6 i S7, a u Ingolstadtu su naglasili da su uz osvježena izdanja pripremili osam novih kombinacija boja i materijala za oblaganje kabine.

Nema promjena ispod prednjeg poklopca, pa će i redizajnirane verzije (koje bi u prodajne salone trebale stići prije kraja godine) pokretati poznati turbobenzinski i turbodizelski motori sa četiri i šest cilindara. Na vrhu ponude ostaje 2,9-litarski biturbo V6 motor (444 KS) koji pokreće modele S6/S7.

klix.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Putevi u BiH: Jutros se saobraća po mokrom kolovozu

Servisne informacije iz Živinica (13. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (13. 6. 2024.)

Usvojena Informacija o stanju sigurnosti na području TK

FOX Enterijeri Kalesija: Oglas za posao

CLOSE
CLOSE