Kalesija 12°

Asocijacija žena MIZ Kalesija: Sutra predavanje na temu “Hidžab moj ponos, moja zaštita”

Povodom obilježavanja 1. februara Svjetskog dana hidžaba Asocijacija žena MIZ Kalesija organizuje prigodan program za žene. Program će biti upriličen u nedjelju, 4.2.2024. godine poslije podne namaza u džematu Dubnica.

Predavanje će održati hafiza prof. Amena Jusufović.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da dođu i svojim dolaskom uveličaju pomenuti događaj a i čuju te nauče dosta korisnih stvari od hafize Omerović.

Povodom Svjetskog dana hidžaba Asocijacija žena MIZ Kalesija na zvaničnoj stranici objavljivala priče žena sa hidžabom kako bi motivisale i svojom pričom pomogle i drugim djevojkama, majkama, sestrama koje žele staviti hidžab.

Prvi februar se od 2013. godine obilježava kao Svjetski dan hidžaba. Svjetski dan hidžaba ustanovljen je na prijedlog studentice Nazme Khan iz New Yorka koja je željela podstaknuti nemuslimanke da na jedan dan dožive iskustvo nošenja hidžaba. Odlučila se na taj potez nakon što je u New Yorku nakon terorističkog napada 2001. godine doživjela brojne neugodnosti zbog toga što nosi hidžab. Tako je došla na ideju kampanje kao sredstva poticanja vjerske tolerancije i razumijevanja pozivajući sve muslimanke koje ne nose hidžab, kao i nemuslimanke da samo jedan dan pokušaju osjetiti što znači nositi hidžab.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Fudbaleri “Mladosti” i “Sloge” ostvarili pobje …

  Veliki požar na “Dom smreka” Srebrenik, jedna osoba premi …

  TK pooštrava mjere: Kazne i za one koji daju novac prosjacima

  Želite smršaviti do ljeta? Učinite ove četiri jednostavne promjene …

  Draga naša razrednice…

  CLOSE
  CLOSE