Kalesija

Armin Šabanović i njegova kriminalna grupa osuđeni na kazne zatvora za prodaju i distribuciju droga

Kantonalni sud u Tuzli donio je i javno objavio prvostepenu presudu u krivičnom postupku protiv šest osoba za krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i drugih krivičnih djela.


Ovom presudom Armin Šabanović osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina i 10 mjeseci, Armin Rizvić na jedinstvenu kaznu od sedam godina i četiri mjeseca, Dževad Fočić na jedinstvenu kaznu od sedam godina i 10 mjeseci, Emir Kuduzović na jedinstvenu kaznu u trajanju od jedne godine i devet mjeseci, a Rijad Šabanović na kaznu zatvora od jednu godinu i šest mjeseci te optuženi Denis Karić na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci. Oni su optuženi da su u dužem vremenskom periodu na području Tuzlanskog kantona i šire, prodavali i distribuirali opojne droge raznih vrsta: amfetamin (speed), MDMA, marihuanu i kokain većem broju konzumenata.
Pored krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, neki od njih osuđeni su i za druga krivična djela: Nasilničko ponašanje, Protivpravno lišenje slobode, krivično djelo Paljevina, Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i druga krivična djela. Optužena Sanela Šabanović oslobođena je optužbe. Presuda nije pravomoćna i pomenuti mogu uložiti žalbu.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Dok mladi napuštaju BiH, Kalesijka Irma Jusufović odlučila se kao …

  Proljeće je, vratila se Bingo Roda!

  “Bosna” dočekuje ekipu NK “Orahovica 74”, …

  Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno mokrom kolovozu

  Servisne informacije iz Živinica (24. 4. 2024.)

  CLOSE
  CLOSE