Kalesija

Alergična je na moderan život pa susjedi ne koriste internet

Britanka Janice Tunnicliffe (55) iz Wellowa tvrdi kako je nakon kemoterapije dobila rijetki poremećaj elektrosenzibilnost zbog kojega dobije tešku reakciju na elektromagnetska polja električnih uređaja. U zadnje tri godine pati od teških glavobolja, vrtoglavica i pritiska u rukama i nogama dok je u blizini bilo kojeg uređaja koji emitira elektromagnetsko polje.

Najbolje se osjeća kad nestane struje, pišu 24sata.hr. Postala je toliko osjetljiva na elektricitet da su susjedi morali prestati koristiti bežični internet. Majka dvoje djece večeri provodi igrajući društvene igre uz svijeću, piše Daily Mail. Izbjegava paljenje svijetla, korištenje hladnjaka, kompjutera i mobitela.

– Kao da netko crpi život iz mene. Neki uređaj može me sasvim paralizirati – rekla je. Suprug Carl (43) postavio je metalnu izolaciju na prozore kako bi odbijala elektromagnetske valove. Vikende provode na selu kako se sasvim odmorila od električnih signala. Postala je svjesna bolesti istražujući svoje stanje na internetu. Vremenom su se riješili svih aparata u kući kao što su mikrovalna, toster, televizor, kako bi smanjili simptome.

Janice kaže kako se sama naučila nositi s bolešću nakon što liječnik opće prakse nije pokazao razumijevanje. Dok Švedska i Švicarska priznaju elektrosenzibilnost, britanski znanstvenici nisu pronašli vezu između radio valova i zdravlja. Mnogi liječnici vjeruju kako je stanje psihosomatsko. Iako tri do četiri posto populacije osjeća probleme od elektromagnetskih polja, rijetki imaju ovako jake simptome.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Sloga upisala pobjedu, Bosna poražena u gostima

  Loš start juniora, sutra nova šansa

  Kalesijka Semina Mujanović “zgrabila” još jedno zlato, 1 …

  Dubioza kolektiv napravila pravi muzički show u zagrebačkom tramvaju

  Bakir Musić proglašen najboljim atletičarem BiH u kategoriji mlađi …

  CLOSE
  CLOSE