Kalesija 23°

Akademija FK “Sloga” privukla veliki broj dječaka: Održan prvi sastanak, mnogo aktivnosti planirano

Ovog ljeta ponovo startaju sa radom omladinske selekcije odnosno akademija FK Sloga Tojšići.

Upis članova zvanično je počeo 01.06. 2024.godine. Prvi sastanak mladih članova plavo-bijele porodice i njihovih roditelja sa rukovodiocima Akademije kluba održan je jučer., dok su prvi treninzi zakazani za 25.06.2024. godine.

“Što se tiče akademije već duže vremena se radilo na tome, od same pripreme, od procjene održivosti i pod kojim uslovima je to moguće sve izvesti na adekvatan način. Nakon što je procjenjeno da imamo potencijal da idemo u ovaj zahtjevan posao, napravljen je jedan marketing projekat, izvršena identifikacija tržišta gdje smo dobiili pozitivan feedback da ima realnih osnova da akademija zaživi. Reklamna kampanja putem društvenih mreža, plakata i brošura je trajala oko mjesec dana i krunisana je 22.06.2024 godine sastankom sa roditeljima i djecom, gdje smo detaljnije objasnili sve bitne informacije i iznijeli planove za ubuduće. Možda je sam naziv “akademija” pretenciozan u ovome trenutku, ali i samim imenom smo željeli da naglasimo našu ozbiljnost da krenemo jednom uzlaznom putanjom” kazao je za ntv.ba Mensur Šmigalović,trener pionira i koordinator.

Planirano je,kaže Šmigalović da se djeca okupe u 4 uzrasne kategorije i to: pioniri U 15, mlađi pioniri U 13 ,pjetlići U 11,mlađi pjetlići U 10. Sve kategorije bi bile registrovane i takmičile se u ligaškim takmičenjima na nivou TK. Planirana su i turnirska takmičenja, prijateljske utakmice kao i razne odgojno-obrazovne radionice sa kojima rad neće ograničiti samo na fudbal, već želie biti prisutni u svim porama našeg društva. Iz akademije su najavili i saradnju sa svim lokalnim institucijama (opština, mjesna zajednica, džemat ).

“Moguće je da ćemo ukoliko bude interesa napraviti određene fudbalske kampove, planirano je da osim fudbalskih treninga sa djecom posebno radi i trener specijalista za golmane. Na taj način bi zaokružili jednu cjelinu i imali kvalitetan rad. Pokušavamo izbjeći situaciju da jedan trener vodi više selekcija jer to je po mom mišljenju ogroman gubitak kvaliteta treninga jer dolazi do nedovoljne posvećenosti trenera samo jednoj selekciji. Imamo jedinstven plan rada za sve selekcije na kojem sam radio tako da se tačno zna šta koja selekcija treba da radi i kakve treninge da izvodi. A treninzi su prilagođeni svakom uzrast i svaka naredna uzrasna selekcija će ustvari biti nadogradnja na ono što se radilo prije. Na ovaj način ćemo pokusati da što je moguć više ispoštujemo PRINCIP INDIVIDUALIZACIJE. Gdje svako dijete treba da dobije koliko je moguće više individualan pristup treningu i da ostvari svoj lični napredak. Zamisao je da svake godine uvodimo po jednu novu selekciju (mada postoji i sad realna mogućnost da se osnuje i selekcija kadeta U 17 mada je to zasad pod znakom pitanja) kako bi najdalje za 4 godine imali već prve prvotimce koji ce igrati za seniorski pogon kluba. Moram naglasiti,a što će nam biti uskoro jako bitno da ćemo pokrenuti jedan veći infrastrukturni projekat, izgradnje rasvjete jer jedan od osnovnih problema u izvođenju kvalitetnih treninga je nemogućnost obavljanja treninga zbog kasnih smjena u školi ili zbog posla roditelja, naročito u jesenjem periodu kada su dani mnogo kraći. Iako smo imali malo poteškoća pred samo okupljanje (nevrijeme, praćeno gradom i kišom) prezadovoljni smo odazivom djece, a očekujemo da će ih se još sa prvim treninzima i pojaviti , te ih pozivam da to i učine naredni vikend na našem stadionu” dodaje naš sagovornik.

Trenerski kadar čine: -trener pionira i koordinator Mensur Šmigalović ;trener predpionira Mihad Hasanović ;trener starijih pjetlića Said Šmigalović ;trener mladih pjetlića Seid Šmigalović ;trener golmana Edin Hadžić.

Šmigalović još ističe da im je želja da osim dobrih fudbaleria  stvore i dobre ljude te će zbog toga raditi na mnogim aktivnostima izvan terena

“UZMITE SVOJ DRED PRIDRUŽITE NAM SE, JOŠ NIJE KASNO ZA PRIJAVE!!!”

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Treće druženje dijaspore i mještana u kalesijskom naselju Brda

U Srebrenici će se održati prvi festival svjetskog filma Silver Fram …

UM “Trik”: U četvrtak kviz o rodnoj ravnopravnosti

Malonogometni turnir Karovine 2024

Rezultati akcije „Lijevak“: Vozači pijani, bez pojasa, koriste mo …

CLOSE
CLOSE