Kalesija 18°

Vezeni most: Druženje pisaca i djece

Gradska biblioteka Živinice organizovala je druženje pisaca i učenika osnovnih škola u okviru manifestacije Vezeni most. Gosti su bili pisci Tatjana Andrejević iz Tuzle i Muhidin Šarić iz Prijedora. Prema riječima pisca Šarića ovakve manifestacije su od podjednake važnosti za djecu i pisce:aaaaaaa-4“Vezeni most je značajna manifestacija zato što je raširila granice prema svim bivšim republikama zajedničke države. Ovo je značajno za prostor BiH, kao i kraja odakle ja dolazim, iz Republike Srpske odnosno Krajine. Mi pisci na ovaj način stvaramo nove pjesme i knjige, jer svaki puta na manifestaciji trebamo se predstaviti sa svojim novim djelima. Uvijek se pojavi neka nova pjesma ili knjiga, podjednako važna za djecu i pisce”.

Bibliotekarka Jasmina Šabanović je rekla kako svake godine nastoje organizovati što više promocija knjiga ili ovakvih susreta:

“Djeca najviše vole živu riječ, da im pjesme čitaju oni koji su ih napisali i zato smo im pružili danas tu priliku. Svi su podjednako bili zadovoljni, pa i mi koji smo se potrudili da ovu lijepu manifestaciju dovedemo u naš grad”.aaaaaaa-23Osim pisaca svoje pjesme i druge radove čitali su i sami učenici, koji na taj način žele da ih ocijene pravi pisci. Prema onome što su pokazali sigurno je da će među mladima jednog dana osvanuti još pravih pisaca.

Živinice.ba
Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Nastavak implementacije aktivnosti Socijalne kohezije infrastrukturaln …

Miralem Pjanić sletio u Moskvu sa šalom CSKA oko vrata, danas potpis …

Putevi u BiH: Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

Servisne informacije iz Živinica (25. 9. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (25. 9. 2024.)

CLOSE
CLOSE