Kalesija 14°

Tuzlanka Edina na sajmu predstavila svoje ukrase od drveta

Edina Atiković, četrdesetšestogodišnja majka iz Tuzle godinama se bavi uzgojem voća i povrća, a jučer je učestvovala na “Sedmom sajmu ekološke zdrave hrane, tradicionalnih proizvoda i turizma – Kalesija 2015”, gdje je predstavila također i svoje radove.safasfassffIMG_2014Edina osim što je profesorica matematike i fizike u Gimnaziji „Ismet Mujezinović“, također se bavi uzgojem voća i povrća, te izrađivanje ukrasnih predmeta od drveta u decoupage tehnici.

Kada je u pitanju voće i povrće, svoje slobodno vrijeme je počela posvećivati tome kada je dobila sina, kaže da je bio bolešljiv, te da je htjela nešto po tom pitanju da uradi.

-„ Počelo je prije nekih godinu ili dvije što se tiče obrade drveta, a što se tiče voća i povrća prije desetak godina, čisto zbog toga što sam dobila sina koji je bio bolešljiv. Imalo je efekta i s tim je nastavljeno, sad se radi malo više, zbog zdravlja, posao se malo više proširio, a što se tiče voća najviše smo okrenuti uzgoju lješnjaka“, kaže Atiković.safasfassffIMG_2019Ona također naglašava kako joj je bitno da novac više ne ostavlja u apoteci, te da se može zaraditi na osnovu onoga što ona čini.

-„ Sasvim je dovoljno što ne ostavljam više novac u apoteci, nego na toj strani. Može se zaraditi, samo što se treba odreći slobodnog vremena što se trošilo na gledanje TV-a. Sad se malo više vremena provodi u prirodi, u svakom slučaju se isplati“, govori Edina.safasfassffIMG_2017Ona kaže da je uspjela spojiti posao i ljubav, te da svoju djelatnost želi proširiti.

-„Ljubav i posao su već dobrim djelom spojeni, a budući da kćerka planira studirati agronomiju, imam u planu uzgoj lješnjaka proširiti i ubaciti to neko voće kojem kod nas za sad nije posvećena pažnja, tipa ogrozdak, koje je naše staro voće. Recimo limun, postoje sorte koje se uzgajaju u našim krajevima i mi smo to provjerili i imamo to sortu, u svakom slučaju idemo na to da proširimo broj vrsta.”safasfassffIMG_2034Njena porodica i prijatelji od početka je podržavaju, njena djeca posebno vole njeno voće i povrće iz vrta.

-„Velika je podrška, što mi je drago recimo imam podršku od djece, kad pojedu naše jagode, naše maline, uvijek je ono nemoj nam kupovati, hajde čekati ćemo naše, osjete razliku u svakom slučaju“, ističe Edina.

Edina Atiković će i dalje bez obzira na rad u školi, svoje slobodno vrijeme posvećivati izradi ukrasa od drveta, te uzgoju voća i povrća.

safasfassffIMG_2015

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

BKC Kalesija nosilac aktivnosti na novoj predstavi HASANAGINICA, reži …

U nedjelju izmjena režima saobraćaja u Kalesija Centar i prigradskim …

Žene iz Miljanovaca organizuju akciju “Jedan kolač-jedna nada” z …

Svjetski dan bez automobila bit će obilježen i u Kalesiji

Donesena prvostepena presuda za Darka Petrovića (47) iz Tuzle

CLOSE
CLOSE