Kalesija 22°

Potpisano 14 Sporazuma o donaciji građevinskog materijala

U zgradi Općine Živinice u ponedjeljak su potpisani tripartitni sporazumi za donaciju u građevinskom materijalu iz Projekta „Hitnog oporavka od poplava-Zajam Svjetske banke“. Sporazumi su potpisani između Općinskog načelnika Asima Aljića, Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica kojeg zastupa Ministar Edin Ramić i 14 korisnika, porodica čiji su stambeni objekti oštećeni usljed elementarnih nepogoda u 2014. godini na području Općine Živinice.

Sporazumom se reguliše obaveze svih strana kako bi se omogućila izgradnja i sanacija stambenih objekata, oštećenih elementarnim nepogodama koje su se desile prošle godine, zbog obezbjeđenja osnovnih uslova za stanovanje. Korisnici donacije se obavezuju da će u roku od tri mjeseca izvršiti sanaciju stambenog objekta i useliti.

28.09.2015._3

Donaciju je obezbjedilo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica iz Zajma Svjetske banke za Projekat „Hitnog oporavka od poplava“ u cilju zbrinjavanja i sanacije štete nastalih u majskim poplava 2014. godine.

„Radi se o pomoći korisnicima koji su bili ugroženi majskim poplavama prošle godine. Sredstva za Projekat Zajam Svjetske banke – pomoć poplavljenim, gdje je Federalno ministarstvo putem Javnog poziva izvršilo izbor korisnika, na način da su inzenjeri izašli na teren, vidjeli stepem oštećenja objekata, a naravno sve to uz saradnju Općine, koja je prikupila sve podatke po ovom Javnom pozivu.“, istakla je Emira Mešić, predstavnik Federalnog Ministrastva raseljenih osoba i izbjeglica.

28.09.2015_2

„Pomoć je dobrodošla, možda malo kasnimo jer je građevinska sezona evo na izmaku, ali nije bilo do nas, ovo je u organizaciji Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. Ovom prilikom se zahvljujem u ime svih ovih građana koji su dobili ovaj građevinski materijal. Danas će potpisati Ugovore kojim dobijaju kompletan građevinski materijal za njihove stambene jedinice i nadam se da će im pomoći u njihovom oporavku, jer su ovi građani pretprjeli stopostotnu štetu od poplava i klizišta prošle godine. Kroz ovaj projekat biće obuhvaćeno 14 porodica sa područja naše općine.“, rekao je načelnik Općine Živinice Asim Aljić.

Općina Živinice

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

U Tuzli identificirana žrtva genocida počinjenog u Srebrenici 1995. …

Više od 300.000 KM za sufinansiranje naučnoistraživačkog rada u Tu …

Na igralištima u Tuzli postavljene dvije komunikacijske table za osob …

Odlična uvertira za Premijer ligu: Odbojkaši “Bosne” osv …

Počeli radovi na uređenju puta na Vis

CLOSE
CLOSE