Kalesija 12°

Održan sastanak sa predstavnicima privrednika iz Turske

Općinski načelnik Asim Aljić održao je sastanak sa privrednicima sa područja Općine Živinice i predstvanikom privrednika iz Turske. Tema sastanka bila je izvoz i plasman domaćih bosanskih proizvoda na Tursko tržište, a po zahtjevima domaćih kupaca i uvoz različitih vrsta roba iz Turske gdje je razgovarano sa svim privrednicima koji su bili prisutni, upoznati su njihovi privredni kapaciteti te mogućnosti za izvoz.domaci proizvodi ziviniceOscar firma je turska kompanija koja je osnovana u Doboju, sa ciljem izvoza bosanskih proizvoda na tursko tržište. Cilj je prvenstveno izvoz proizvoda iz BiH i saradnja sa bosanskim proizvođačima.

„Cilj je prvenstveno izvoz proizvoda ali mi, također, radimo i u uvoz proizvoda sa turskog tržišta u Bosnu, zavisno od potreba naših saradnika. Što se tiče naše firme, to je relativno mlada firma, ali mi želimo da proširimo saradnju sa svim privrednicima u BiH i želimo da naše proizvodne kapacitete koje imamo u Bosni izvezemo na tursko tržište. Nadam se da ćemo u naredbnom periodu i ostvariti saradnju sa nekim od privrednika koji su danas bili prisutni ovdje u Živinicama.“, rekla je Željka Simić predstavnik firme Oscar.domaci proizvodi ziviniceŽeljka Simoć je istakla veliku zahvalnost Općinskom načelniku za izuzetnu saradnju koju ima sa Općinom Živinice.

„Danas smo dobili određene početne informacije o tome koji su to proizvodi koji postoje za izvoz na tržište Turske. Od predstavnika privrednika iz Turske smo dobili konkretne podatake na koji način bi to funkcionisalo i ono što je najvažnije jeste da ukoliko dođe do sklapanja ugovora da je firma Oscar spremna unaprijed platiti, što je izuzetno dobro prihvaćeno kod naših poljoprivrednika i privrednika“, istakao je Admir Aljić viši stručni saradnik za razvojne projekte i programe u Općini Živinice.

Tokom sastanka, svi prisutni su imali priliku informisati se o svim detaljima i uslovima izvoza svojih proizvoda na Tursko tržište.

Općina Živinice
Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Vlada TK: Odobreno 40.000 KM za izgradnju rasvjete u MZ Zukići

Danas dženaza Asimu Parsu

Zastupnice u Skupštini TK među kojima je i Hasiba Kurtić izrazile …

Ko truje našu djecu u Kalesiji: Zašto imamo najveći broj oboljelih …

Putevi u BiH: Skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili k …

CLOSE
CLOSE