Kalesija

Živinice: Potpisani ugovori o obavljanju volonterskog staža

046e136bc1e1213574933bfe2e6d89a5_XLU Živinicama su potpisani ugovori sa predstavnicima 19 privrednih subjekata u kojima će 119 volontera, po javnom pozivu Općine, obaviti volonterski staž.

Na ovaj način omogućeno je da 65 osoba sa visokom stručnom spremom i 54 sa srednjom stručnom spremom steknu uslove za polaganje državnog ispita i tako ispune jedan od osnovnih uslova za pronalazak posla. Najveći broj volontera, 52 medicinskih tehničara, pripravnički staž obavit će u Domu zdravlja Živinice.

Kada je riječ o VSS radi se o sljedećim zanimanjima: pravnicima, ekonomistima, inženjerima saobraćaja, prehrambene tehnologije, hemijske tehnologije, rudarstva, geologije, mašinstva, sigurnosti pomoći, zatim o socijalnima radnicima i pedagozima, profesorima tjelesnog odgoja i sporta, hemije, biologije, folozofije, bosanskog jezika, engleskog jezika, razredne nastave, matematike i fizike. Što se tiče zanimanja volontera SSS najveći broj je medicinskih tehničara zatim po jedan ekonomski i drvni tehničar.

„Drago mi je što je bio dobar odaziv pravnih subjekata kada je u pitanju prijem volontera i ono što mi je izuzetno drago jeste da su svi oni volonteri koji su se učestvovali u konkursnoj proceduri dobili priliku da odrade volonterski rad, a time će steći uslove da mogu na tržištu rada tražiti posao. Osnovni kriterij je bio dužina čekanja na birou za zapošljavanje. Zahvaljaujući izmjenama Zakona o radu mi smo se uklopili u finansijki iznos tako da su svi oni koji su aplicirali i prošli“, istakao je Općinski načelnik Asim Aljić piše na zvaničnoj stranici Općine Živinice

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Uz prisustvo velikog broja mještana u Vukovijama Donjim održan predi …

Enis u Mostaru: Naše mjesto kakvo nema ni Kalifornija

Izgradnja Kampusa Univerziteta u Tuzli počinje trećeg oktobra

Izvještaj sa utakmica u kantonalnim ligama

Muškarac iz Tojšića počinio samoubistvo vješanjem

CLOSE
CLOSE