Kalesija

Prevent u Srebrenici upošljava 180 radnika

Od 500 najvećih kompanija u srednjoj Evropi, ASA Prevent Grupacija, u čijem sastavu posluje Cimos Srebrenica, našla se na 418. mjestu prema istraživanju konsultantsko-revizorske kompanije Deloitte.

Prevent Grupacija u BiH postoji 20 godina sa 16 godina direktne proizvodnje u BiH i osim autoindustrije, posluje u segmentima namještaja, konfekcije, metala, proizvodnje kože i tekstila i plastičnih komponenti.Prevent SrebrenicaNakon preuzimanja srebreničkog Cimosa, dolazi i do zapošljavanje još radnika u Srebrenici.

“Ove godine Grupacija je preuzela i Cimos u Srebrenici i time proširila portfolio proizvoda. Trenutno upošljavamo 180 uposlenika u Srebrenici, izvozimo komponente za više od dva miliona automobila koji se godišnje proizvode u Evropi, a posebno BMW, Citroen, te imamo dalje namjere da povećamo dodanu vrijednost i potvrdimo Srebrenicu kao jednu od vodećih izvoznih lokacija bh. Autoindustrije”, rekao je Almir Jazvin, predsjednik Uprave Preventa BH, javlja Agencija Fena.

Proizvodni pogoni u BiH proizvode komponente za vodeće svjetske proizvođače automobila poput Forda, VW, Audi, Škoda, Seat, BMW, Opel, Nissan, Citroen, Peugeot i drugih.

Prevent djeluje na 10 lokacija u BiH i zajedno sa ASA Grupacijom ima oko 6.000 uposlenika.

ESrebrenica.ba
Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Uz prisustvo velikog broja mještana u Vukovijama Donjim održan predi …

Enis u Mostaru: Naše mjesto kakvo nema ni Kalifornija

Izgradnja Kampusa Univerziteta u Tuzli počinje trećeg oktobra

Izvještaj sa utakmica u kantonalnim ligama

Muškarac iz Tojšića počinio samoubistvo vješanjem

CLOSE
CLOSE