Kalesija 13°

Ministar Edin Ramić posjetio Opštinu Vukosavlje

edin_ramic1U sklopu programa Dana opštine Vukosavlje, danas je ministar dr. Edin Ramić prisustvovao prijemu kod opštinskog načelnika Elvira Hadžiomerovića i na svečanoj sjednici Skupštine Opštine Vukosavlje. Zajedničkom prijemu je prisustvovao i potpredsjednik RS-e g-din Ramiz Salkić.

Ovom prilikom je ministar Ramić uručio Odluku Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica o odobravanju sredstava za dovršetak četvrte faze izgradnje vodovoda u mjestima Jakeš, Pećnik i Vukosavlje, te sanacija dionica puta u navedenim mjestima.
Današnjom posjetom ministar Ramić je boravio i u Opštoj poljoprivrednoj zadruzi “Tarevci” koja se bavi otkupom i preradom voća i povrća. Poljoprivredna zadruga zapošljava veliki broj povratnika, te sklopljene ugovore sa 138 kooperanata za otkup sirovina.
“Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica će i u narednom periodu podržavati poslovne ideje, zapošljavanje povratnika i poboljšavati poslovni ambijent, kako za poslodavca, tako i za zaposlenike.” istakao je ministar Edin Ramić.
Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Uz prisustvo velikog broja mještana u Vukovijama Donjim održan predi …

Enis u Mostaru: Naše mjesto kakvo nema ni Kalifornija

Izgradnja Kampusa Univerziteta u Tuzli počinje trećeg oktobra

Izvještaj sa utakmica u kantonalnim ligama

Muškarac iz Tojšića počinio samoubistvo vješanjem

CLOSE
CLOSE