Kalesija 27°

Volkswagen i Mazda povukli više od pola miliona vozila zbog neispravnosti

wvKompanije Volkswagen i Mazda povukle su sa tržišta više od pola miliona vozila zbog neispravnosti.Neispravnosti na upravljaču i zračnim jastucima pojavile su se na ukupno 613.000 vozila. Iako još niko nije prijavio povredu, proizvođači automobila odlučili su sigurnost staviti na prvo mjesto.

Mazda je opozvala 190.000 vozila CX 9, zbog curenja vode koje izaziva hrđu na nekim dijelovima autombila, što bi u konačnici moglo dovesti do gubitka snage upravljanja. Problem se pojavio još u maju 2012. godine i još uvijek nije riješen. Neispravnosi su moguće u vozilima proizvedenim između 2007. i 2014. godine, piše Digital Trends.

Volkswagen je opozvao mnogo više vozila od Mazde. Kod čak 420.000 različitih modela vozila došlo je do problema sa strujnim kablovima koji kontrolišu raspoređivanje zračnih jastuka u slučaju saobraćajne nesreće.

Problem se pojavio kod vozila proizvedenih između 2010. i 2014. godine. U pitanju su modeli Jetta, Jetta SportWagen, Passat, Tiguan, Eos i Golf.

Iako je riječ o ozbiljnim kvarovima, pohvalno je to što su kompanije odlučile reagovati na vrijeme, ne čekajući da se dogodi neka veća nesreća. Vlasnici neispravnih vozila pozvani su da posjete ovlaštene prodavače piše Faktor.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Izvještaj sa utakmica u kantonalnim ligama

Muškarac iz Tojšića počinio samoubistvo vješanjem

Iza atletičarke Amne Musić još jedan uspješan vikend

Druga liga FBiH grupa sjever: “Mladost” slavila kod kuće, …

Veliki podvig za sedmogodišnjeg Muhameda Ahmetovića

CLOSE
CLOSE