Kalesija 16°

Zapečeni krompir sa sirom

Ukoliko Vam je dosadio obični zapečeni krompir, ili kuhani, onda pogledajte ovaj recept koji smo danas pripremili za Vas.

Sve što Vam je potrebno jeste:

  • 5 srednje velikih krompira
  • 10-15 dag šunke
  • 0,5 dcl vrhnja
  • 0,5 dcl mljeka
  • 3 žličice mekanog margarina
  • 2-3 kom mladog luka
  • 15-20 dag naribanog sira
  • sol, biber, vegeta

Šunku narezati na manje komade i prepeći u tavici bez masnoće a potom ohladiti.

Krompir dobro oprati, staviti ga kuhati jedno 15-ak minuta. Procijediti vodu i staviti ga u pekaru na 200C jedno 20-ak minuta. Ohladiti, prepoloviti, izdubiti sredinu sa kašikom.

Dio krompira koji smo izvadili, dobro izgnječiti, dodati margarin, toplo mljeko i dobro izmješati. Dok je to izmješano dodati vrhnje, šunku, nasjeckani luk, polovicu sira i začine po želji. Tom smjesom puniti polovice krumpira.zapecene-pole-sa-sirom-2087672c4752e02502d5a38a901bda71_view_lPoslagati ih u tepsiju i posipati s ostatkom sira, staviti peći na 200C 20-30 minuta. 39933914ae03405453f3ab2a25aaa4e6_view_lKad se sir lijepo rastopi i porumeni, krompir je gotov. Možete servirati sa vrhnjem.zapecene-pole-sa-sirom-b80c94ea2f0b3f89495a35585e5e446e_view_l

 

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Donesena prvostepena presuda za Darka Petrovića (47) iz Tuzle

Najava utakmica u kantonalnim ligama

U Živinicama će prigodnim sadržajima biti obilježen Međunarodni d …

Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom …

Servisne informacije iz Živinica (20. 9. 2024.)

CLOSE
CLOSE