Kalesija 11°

Ćamil Duraković, “Radikala” se plašim kao leptira, Aleksandar Vućić će imati status kao i sve druge delegacije

U Potočare su već počele pristizati kolone autobusa iz cijele BiH, kako bi prisustvovali dženazi i ukopu 136 žrtava genocida u Srebrenici. Brojne delegacije najavile su svoj dolazak, a u Memorijalnom centru tišina, jedino se čuju jecaji majki, koje grle nišane svojih najmilijih koji su prethodnih godina ukopani.

camil_durakovic
Ćamil Duraković u društvu Harisa Pašovića

Policijske snage pojačale su aktivnosti s obzirom na dolazak premijera Srbije Aleksandra Vučića, ali i najavljen dolazak “Radikala” iz Srbije koji su kazali da će se pojaviti sa četničkim zastavama. Na stanje sigurnosti osvrnuo se i prvi čovjek Srebrenice Ćamil Duraković koji je za NTV kazao da u Potočarima niko nije nesiguran, te da je sve urađeno da svi budu sigurni.

“Mi imamo potvrdu da će današnjoj dženazi prisustvovati preko 100 zvanica, što je do sada mislim najveći broj. Sve strane diplomate će imati isti status kao i Aleksandar Vučić. Mi nismo niti ćemo kada biti kao oni iz Han Pijeska koji su napali naše tabute, mi smo civilizovan narod i narod nad kojim je počinjen genocid”, kazao je Duraković.

On ističe da će po prvi put strane delegacije biti iznad Memorijalnog centra i imat će pregled na cijeli centar i priliku da vide sve bijele nišane.

“To nije kako su zli jezici kazali VIP loža, to je mjesto gdje smo zahvaljujći ideji Harisa Pašovića smjestili delegacije kako se oni ne bi osjećali nelagodno prilikom vjerskog obreda odnosno dženaze. Oni koji nam spočitavaju da je to VIP loža i porede dženazu sa nekom utakmicom npr. Sarajevo-Željo, više nam štete nanose nego oni kouji negiraju genocid”, istakao je Duraković.

Upitali smo ga da nam prokomentariše i najavljeni dolazak “Radikala” sa zastavama on je kazao da se baš prepao kao da je na njega krenuo veći broj “leptira”.

“Sad bi bio vulgaran, ali ne smijem samo ću reći da sam se prepao tih leptirića”, prokomentarisao je Ćamil Duraković.

 

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

“Bosna” slavila na Gradskom stadionu u Kalesiji

Edukacijski centar „Nahla“ Tuzla: Meet Up „Karijera s predumišl …

Nerminin recept za hurmašice sa pekmezom i susamom

Organizovan treći Memorijalni pohod “Rasim Mehidić”

Mujo Mujkić: Paket vijećnika za oko kuće ili kako se ruši država

CLOSE
CLOSE