Kalesija 15°

Povodom Dana općine Kalesija: “Zlatni ljiljani” na prijemu kod načelnika

Povodom nastupajućeg Dana općine Kalesija, općinski načelnik Rasim Omerović i Fetah Hujdur, predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija, upriličili su prijem za dobitnike najvećih ratnih priznanja “Zlatnog ljiljana” i “Zlatne policijske značke”.

– Uz šehide i poginule borce, one koji su krvarili za ovu državu, vi ste najzalužniji za odbranu Kalesije i BiH. Ovaj prijem jeste izraz naše zahvalnosti prema vama. Također, izgradnjom šehidskih spomen-obilježja i njihovim obliscima želimo sačuvati uspomenu na herojski otpor i žrtve branitelja, kazao je načelnik Omerović.

Emir Majdančić se zahvalio načelniku i upoznao ga sa uktivnostima koje Udruženje dobitnika najvećih ratnih priznanja void na ostavrivanju zakonskih prava dobitnika priznanja. Upoznao je oćinske čelnike i da će se iduće godine druženje dobitnika “Zlatnog ljiljana” i“Zlatne policijske značke” upriličiti u Kalesiji, za što je načelnik Rasim Omerović da punu podršku. Također, Omerović je obećao i pomoć za nabavku jedinstvenih uniformi za dobitnike “Zlatnog ljiljana”. Svim prisutnim na prijemu uručene su knjige i skromne novčane hedije.

Osim za “zlatne ljiljane”, upriličen je prijem i za predstavnike boračkih kategorija, udruženja građana, bivše načelnike Općine Kalesija.

(Kalesijske novine)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Objavljena lista najrazvijenijih i najnerazvijenijih općina u BiH: Ka …

Druga liga FBiH grupa Sjever: “Bosna” i “MladostR …

Resorna ministarstva TK upriličila prijem za članove reprezentacije …

Počinje sanacija puta OŠ Vukovije-Ćive

Italijani priželjkuju senzacionalan povratak Pjanića, potpisao bi za …

CLOSE
CLOSE