Kalesija

Akcija “CD”: Na području Zenice zatečeno je više maloljetnih osoba, djece, čiji identitet nije bilo moguće utvrditi

sipa aaU okviru akcije “CD” policijski službenici SIPA-e pretresli su objekte na devet lokacija na području Zenice, Vlasenice, Prijedora i Jajca, prilikom čega su pronađeni i privremeno oduzeti određeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

U toku akcije na jednoj od lokacija na području Zenice zatačeno je više maloljetnih osoba, djece, čiji identitet nije bilo moguće utvrditi, kao ni staratelje, te će ista na adekvatan način, u koordinaciji sa Centrom za socijalni rad i drugim nadležnim organima, biti zbrinuta kao potencijalne žrtve trgovine ljudima.

U toku je privođenje osumnjičenih osoba u službene prostorije SIPA-e gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima, biti predate Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

U okviru ove koordinirane akcije na području Francuske slobode je lišeno osam osoba i izvršeni pretresi objekata na više lokacija, te je zbrinut određen broj potencijalnih žrtava trgovine ljudima sa područja BiH.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

“Bosna” slavila na Gradskom stadionu u Kalesiji

Edukacijski centar „Nahla“ Tuzla: Meet Up „Karijera s predumišl …

Nerminin recept za hurmašice sa pekmezom i susamom

Organizovan treći Memorijalni pohod “Rasim Mehidić”

Mujo Mujkić: Paket vijećnika za oko kuće ili kako se ruši država

CLOSE
CLOSE