Kalesija

Vojnik OS BiH: “Balije tako ste počinili u Kravici pa vraćamo sa kamatom”

slavisa2Da li je, zaista, sankcionisanje govora mržnje eksluzivitet rezervisan samo za Bošnjake? Pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Slaviša Božić iz Doboja je preko svog Facebook profila na grupi “Udruženje za zaštitu tekovina borbe za Bosnu i Hercegovinu” ostavio fašistički komentar u kojem je pogrdno nazvao Bošnjake i opravdao i glorificirao genocid u Srebrenici: “Balije, tako ste počinili u Kravici ‘92. pa vraćeno s kamatom”.

Postavljamo disiplinskim organima OS BiH pitanja: da li će dozvoliti da nekažnjeno prođe ovakav gest njihovog uposlenika? Dslavisa1a li je moguće da osoba koju treba da odlikuje vojnička čast ovako javno pogrdmo naziva jedan bh. narod i podržava najveći zločin na tlu Evrope nakon Drugog svjetskog rata?

Podsjećamo Božića koji se referiše na selo Kravice, ali i OS BiH od kojih tražimo isitivanje ponašanja njihovog pripadnika, da je haški tribunal u svojim presudama Kravice okarakterisao kao mjesto u kojem se vodila bitka dvije oružane sile i da nije bilo namjernog i dokazanog ubijanja civila piše portal Bošnjaci agency.

slavisa

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

“Bosna” slavila na Gradskom stadionu u Kalesiji

Edukacijski centar „Nahla“ Tuzla: Meet Up „Karijera s predumišl …

Nerminin recept za hurmašice sa pekmezom i susamom

Organizovan treći Memorijalni pohod “Rasim Mehidić”

Mujo Mujkić: Paket vijećnika za oko kuće ili kako se ruši država

CLOSE
CLOSE