Kalesija 20°

Nema produženja roka za naplatu RTV takse putem telekoma!?

pretplataPoslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) nisu usvojili da se Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu BiH razmatra po hitnom postupku, čime je trebao biti produžen rok za šest mjeseci za naplatu RTV takse putem telekom operatera.

Za ovaj prijedlog glasala su 24 poslanika, devet je bilo protiv, ali nije bilo dovoljne entitetske podrške iz Republike Srpske te je upućen Kolegiju na naknadno usaglašavanje.

Poslanici su usvojili u prvom čitanju Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu u BiH koji je predložio poslanik Denis Bećirović, nije bilo dvije trećine protiv ni iz jednog entiteta.

Odluka o iznosu RTV takse koju je predložila Komisija za saobraćaj i komunikacije na jučerašnjoj sjednici je usvojena, prenosi Fena.

Poslanici su prihvatili Izvještaj o radu i finansijski izvještaj Agencije za poštanski saobraćaj BiH za 2014. godinu, kao i Izvještaj o stanju ravnopravnosti spolova u BiH za period od 2012. do 2014. godine.

K znanju je primljena Informacija Centralne banke BiH o problemima korisnika kredita ugovorenih s klauzulom o indeksiranju obaveze u švicarskim francima (CHF) i mjerama preduzetim za rješavanje ovih problema. Usvojen je zaključak poslanice Aleksandre Pandurević kojim se zadužuje Vijeće ministara da pripremi izmjene i dopune zakona o zaštiti potrošača BiH i da se kroz te izmjene zabrani indeksiranje kredita u stranim valutama izuzev u euru.

Usvojena je Odluka Predsjedništva BiH o učešću grupe podoficira Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u operaciji podrške miru Odlučna podrška u Islamskoj Republici Afganistan. Predsjedavajući Predstavničkog doma Šefik Džaferović najavio je da bi naredna sjednica Doma trebala biti održana 29. aprila.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

BKC Kalesija nosilac aktivnosti na novoj predstavi HASANAGINICA, reži …

U nedjelju izmjena režima saobraćaja u Kalesija Centar i prigradskim …

Žene iz Miljanovaca organizuju akciju “Jedan kolač-jedna nada” z …

Svjetski dan bez automobila bit će obilježen i u Kalesiji

Donesena prvostepena presuda za Darka Petrovića (47) iz Tuzle

CLOSE
CLOSE