Kalesija

Novi „biser“ kalesijskog vijećnika Hasana Ćorsuljića: Bošnjački paradajz

Na sjednicima Općinskog vijeća Kalesija bilo bi dosadno bez Hasana Ćorsuljića – Sohe (SDP), automehaničara po zanimanju i jednog od najaktivnijih vijećnika, koji se redovno javlja za diskusiju skoro na svakoj tački dnevnog reda. Novinarima je posebno zanimljiv jer često ima „bisera“, poput onog kada je za sebe, govoreći o krpljenju rupa na lokalnim putevima, rekao da je „stručnjak za rupe“.

11072761_10206312848610045_59264687_n

 

Torba para na ramenu

 

Prošle godine, kada se govorilo o podsticajima u poljoprivrednoj proizvodnji Ćorsuljić se tokom diskusije izvinio – kravama, jer je smatrao da ne treba sav novac za podsticaje da ide za proizvodnju mlijeka.

I na 24. sjednici općinskog vijeća Kalesija, održanoj u četvrtak, 26. marta, ponovo se raspravljalo o podsticajima za poljoprivredne proizvođače. Ponovo je najviše sredstava usmjereno proizvođačima mlijeka. I ponovo je protiv toga bio Hasan Ćorsuljić.

– Prošle godine sam se izvinio kravama, a evo i ove godine moram izraziti neslaganje sa ovakvom podjelom novca.  Ne mora sve otići proizvođačima mlijeka. Zašto ne bismo nešto dali i onima koji imaju plastenike, kazao je Ćorsuljić.

Još je, u svom stilu rekao, da bi trebalo krenuti kroz sela s torbom para na ramenu i gdje god se vidi plastenik veći od 50 kvadratnih metara, dati čovjeku 100 maraka.

 

Odnesoše pare iz Kalesije za Bijeljinu

 

11039575_10206312848530043_978355322_n– Kad krene sezona paradajza, svaki dan deset kombija dođe iz Bijeljine i svaki dan prodaju 10 tona paradajza u Kalesiji. Odnesoše pare iz Kalesije u Bijeljinu. Mi navodno hoćemo da srušimo Republiku Srpsku, a ovako je samo jačamo. Trebamo dati i našim ljudima podsticaj da proizvode paradajz. Da naš Bošnjo proizvede paradajz, da ga ne moramo kupovati u Bijeljini, govorio je u svom patriotskom zanosu Hasan Ćorsuljić, obrazlažući prijedlog da se podsticaji izdvoje i za plasteničku proizvodnju paradajza.

Njegova priča o „bošnjačkom paradajzu“ je naišla i na komenatre iz vijećnićkih klupa pa se čulo da on, SDP-ovac, zagovara proizvodnju paradajza samo zato što je paradajz – crven, kao i njegova partija. Neko je u šali dobacio da podsticaj treba ići i za krastavce.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

    Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

    Komentari

    Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

    Mektebsko takmičenje 2024: Ekipno najuspješniji takmičari iz džema …

    U OŠ Kalesija realizovane aktivnosti u okviru kampanje “Manje e …

    Hasiba Kurtić izabrana za potpredsjednicu organizacije Žene SDA BiH

    BK Kalesija najavio nove aktivnosti, u toku pripreme za biciklijadu

    Sjajna vožnja: Lejla Njemčević upisala ubjedljivu pobjedu na utrci …

    CLOSE
    CLOSE