Kalesija 14°

Novi letovi: Tuzla-Munich Memmingen 39.99 KM

press4Na današnjoj press konferenciji koja je održana u prostorijama Aerodroma Tuzla, prezentiran je rad ali i planovi Wizz Aira za narednu godinu s obzirom na potpisani Sporazum sa Vladom TK. Prema potpisanom Sporazumu Wizz Air će na Aerodrom u Tuzli smjestiti jedan avion tipa Airbus A320, te će na taj način Tuzla postati 19-ta baza ove kompanije.Širenje poslovanja ove komapnije će značiti i nova zapošljavanja, ali i nove projekte odnosno uređenje pristupnih puteva do Aerodroma.

Ono što raduje svakako je informacija da se od 26.juna uvode i četiri nove avio linije.

 

press2

Govoreći na press konferenciji Gyorgi Abran komercijalni direktor kompanije je rekao da je ovo značajan korak naprijed za BiH. On je kazao da je od maja 2013. godine do danas ova kompanija prevezla 180.000 putnika.

“Nama je drago što je ova kompanija baš u Tuzli. Povećanjem broja linija mi ćemo za početak morati primiti oko 70 radnika jer će se povećati obim poslova, odnosno Aerodrom Tuzla će raditi od 06:00-22:00 sata svaki dan”, rekao je Rifet Karasalihović v.d. direktora Međunarodnog aerodroma Tuzla.

On je kazao da to neće biti kraj zapošljavanja jer će se se morati “pojačati” i broj osoblja u drugim službama aerodroma.

Premijer Vlade TK Bahrija Umihanić je rakao da postoji mogućnost i da Aerodrom u Tuzli postane kargo centar što će značiti veće ulaganja u infrastrukturu, odnosno uređenje pristupnih saobraćajnica, a samim tim je potrebna i brza cesta prema Brčkom.

press1

 

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

U Živinicama će prigodnim sadržajima biti obilježen Međunarodni d …

Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom …

Servisne informacije iz Živinica (20. 9. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (20. 9. 2024.)

Objavljena lista najrazvijenijih i najnerazvijenijih općina u BiH: Ka …

CLOSE
CLOSE