Kalesija 13°

Žene Srebrenice: Tražit ćemo smjenu Jovana Ilića

zene srebreniceČlanice Udruženja “Žene Srebrenice” održale su mirni protest u Tuzli uz poruku “Istina nama, kazna zločincima”, u znak sjećanja na 11. juli 1995. godine.Iako su prošlog meseca najavile da će 11. oktobra održati protest pred Regionalnim uredom SIPA-e i tražiti da smijene Jovana Ilića, danas to nisu učinile jer se radi o neradnom danu.

Najavile su da će naredni mjesec održati protest pred zgradom SIPA-e i tražiti smjenu Ilića”On uopšte ne treba tamo da radi s obzirom na to da je osumnjičen da je učinio ratne zločine, a radi na mjestu koje ispituje ratne zločine.

Izgleda da zapošljavanje ide po zaslugama”, kazala je Hajra Ćatić, predsjednica Udruženja “Žena Srebrenice”. Ilić je šef Odjela za ratne zločine u Regionalnom uredu SIPA-e u Tuzli, a njegovo ime se nalazi na spisku učesnika u srebreničkom genocidu koji je sačinila komisija koju je formirala Vlada RS-a.

Već godinama obnaša tu funkciju a u njegovoj je nadležnosti istraživanje ratnih zločina koji su počinjeni 1995. godine u Srebrenici.

(FENA)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Objavljena lista najrazvijenijih i najnerazvijenijih općina u BiH: Ka …

Druga liga FBiH grupa Sjever: “Bosna” i “MladostR …

Resorna ministarstva TK upriličila prijem za članove reprezentacije …

Počinje sanacija puta OŠ Vukovije-Ćive

Italijani priželjkuju senzacionalan povratak Pjanića, potpisao bi za …

CLOSE
CLOSE