Kalesija 12°

Bosna poražena u Kikačima, Sloga slavila kod Krušika

fk_bosnaFudbaleri kalesijske Bosne u okviru 1/16 finala kupa Tuzlanskog kantona poraženi su jučer od ekipe Mladosti iz Kikača rezultatom 2:1. Ekipa Bosne trenutno igra u okviru Druge lige FBiH a bori se za ulazak u veći rang, dok je ekipa Mladosti član Druge kantonalne lige.

U prvom poluvremenu na terenu je igrala samo ekipa Mladosti koja je golovima Armina Dedića na pauzu otišla sa prednošću od 2:0.  U prvom poluvremenu dalo se naslutiti da nešto (ne)funkcioniše u timu iz Kalesije, koji ni u ligi ne pruža ono što se od njih očekuje. Početkom drugog poluvremena, Bosna preuzima terensku igru, dok su se domaći tokom 45.minuta branili u svom šesnaestercu. Nadu kalesijcima pružio je Senad Beširović, ali do kraja golova više nije bilo, tako da je Mladost zasluženo izborila nastavak takmičenja u kupu TK.

sloga1Fudbaleri tojšićke Sloge gostovali su kod ekipe Krušika u Vukovijama gdje su slavili sa 1:5. Fudbaleri Sloge koji su “spavali” u prvom dijelu sezone u Drugoj ligi Sjever, počeli su pružati igre kakve su od njih navikli “Cincari”. Tako su za ovu momčad pogađali Šehić, S. Mešić, M. Šmigalović (p), S. Šmigalović i M. Karić.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

BKC Kalesija nosilac aktivnosti na novoj predstavi HASANAGINICA, reži …

U nedjelju izmjena režima saobraćaja u Kalesija Centar i prigradskim …

Žene iz Miljanovaca organizuju akciju “Jedan kolač-jedna nada” z …

Svjetski dan bez automobila bit će obilježen i u Kalesiji

Donesena prvostepena presuda za Darka Petrovića (47) iz Tuzle

CLOSE
CLOSE