Kalesija 17°

Pobjeda Bosne uz promašen penal

fk_bosnaFudbaleri kalesijske Bosne upisali su pobjedu na Gradskom stadionu u Kalesiji pred oko stotinjak gledalaca. Domaći fudbaleri su slavili protiv ekipe Odžaka rezultatom 2:0.

Na samom početku utakmice tačnije u drugom minutu utakmice odličnu priliku za domaće propušta Smajlović kada glavom šutira preko gola Đojića. Nedugo nakon toga priliku nakon kornera imao je i Ibrahimović, alis u mreže i dalje mirovale. U desetoj minuti nakon slobodnog udarca lopta dolazi do Hasanovića koji sa ivice šesnaesterca stavlja na muke gostujućeg golmana.

Od samog početka utakmice domaći su prijetili napadima, no slavlje i vodstvo dolazi tek u 32.minutu kada Ibrahimović proigrava odbranu te “protura” loptu do Smajlovića koji postiže pogodak za 1:0. Nakon gola domaći su i dalje napadali, no na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću.

fk_odzakU pedesetoj minuti na 2:0 povećava Hamzić koji možemo slobodno reći i nosi epitet najboljeg na ovoj utakmici. Pogotku je predhodila i dobra akcija koja je krenula od Lolića preko Smajlovića da bi priliku realiziraoi Hamzić. U šezdesetoj minuti prednost domaćih se mogla povećati, no u završnici sebičan kod predaje lopte bio je mladi Ibrahimović.

Domaći su mogli i povećati prednost, no neprecizan sa bijele tačke u sedamdesetoj minuti utakmice bio je Lolić koji je loptu poslao daleko iznad gola. Jedanaesterac je skrivljen nad Ibrahimovićem koji je krenuo ka golu. Prvu i jedinu priliku na utakmici gosti su imali u 73.minuti utakmice kada igrač Odžaka sam prolazi pet domaćih igrača, ali loptu šalje pored stative.

Na kraju vrijedi napomenuti da je utakmica odigrana u fer i korektno, tako da sudac Josip Oršolić i nije imao posla na terenu kao ni njegovi pomoćnici Read Mehanović i Nikola Bošnjak.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

BKC Kalesija nosilac aktivnosti na novoj predstavi HASANAGINICA, reži …

U nedjelju izmjena režima saobraćaja u Kalesija Centar i prigradskim …

Žene iz Miljanovaca organizuju akciju “Jedan kolač-jedna nada” z …

Svjetski dan bez automobila bit će obilježen i u Kalesiji

Donesena prvostepena presuda za Darka Petrovića (47) iz Tuzle

CLOSE
CLOSE